Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.27

Reptéri parkolás kedvezményesen

Érdemes meggondolnunk, hogy utazásunk megkezdése előtt tömegközlekedést vagy saját autót veszünk igénybe, és ezek költségeivel számolnunk. Fel kell tennünk a kérdést, hogy a legérdemesebb ilyen esetben a parkolás? Mit kapunk a szolgáltatási díj fejében, milyen extra költségekkel kell számolni?

 

parkoloplaza1.jpg

 

Aki Ferihegyre kocsival indul , érdemes ezeket a kérdéseket latba vetnie. Ha belvárosból indulunk és a csomagunk is kevés, akkor a legjobb, ha BKV-t választjuk. Természetesen bele kell kalkulálnunk ebben az esetben azt is, hogy hajnalban, vagy éjszaka indulunk, vagy érkezünk a reptérről. Ha ezek a feltételek mások, akkor igénybe vehetjük a taxit, a saját autót, illetve a transzfert.

 

Az őrzött szabadtéri parkolóban két hétig, fedett teremgarázsban egy hétig hagyhatjuk az autónkat teljes biztonságban. Akár egy hónapig is nyugodtan parkolhatunk a taxi árából. Az árak a következőképpen alakulnak: Ferihegyre taxizás külső kerületből oda-vissza: kb. 25-28.000,-Ft. Ferihegyre a transzfer ára külső kerületből oda-vissza: kb. 10.000,- Ft. Szabadtéri parkolóban a parkolás három napig 3.600,- Ft. A teremgarázsban a parkolás egy hétre 10.000,-Ft. Két hétig a szabadtéri parkolóban 10.500,- Ft, egy hónapra pedig 15.000,-FT.

 

A vidékiek korlátok közé vannak szorítva a kényelmi és anyagi szempontokat tekintve, nem úgy, mint a pestiek, akik ebből a szempontból sokkal szerencsésebbek. Ha a fővárostól 200 km-re fekvő nagyvárosból akarunk indulni, a taxi és transzfer magas árak miatt teljesen kizárt.

 

A tömegközlekedés lehet még megoldás saját autónkon kívül, de ha két felnőttet veszünk, teljes árban, akkor a retúr vonatjegy ára akár 20.000,-Ft-ot is elérheti, legyen szó Debrecenről, Miskolcról, Nyíregyházáról vagy Szegedről. Ha egy kisebb településről szeretnének feljutni, a plusz órákat is figyelembe kell venni, ami a tömegközlekedést illeti, ugyanúgy, így az átszállást és a csatlakozást a késésekkel együtt bele kell kalkulálni. A parkolóhely kiválasztásánál vegyük figyelembe a biztonsági szempontokat, az ügyintézés gyorsaságát és a reptértől való távolságot is.