Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.02.09

Reiki kezelés szerepe a téli betegségek természetes megelőzésében

A téli időszak köztudottan a gyakori megbetegedések időszaka, különösen azoknál az embereknél, akiknek gyengébb az immunrendszere. Azonban mi magunk is sokat tehetünk a különböző természetes módszerek alkalmazásával, így akár a reiki kezelés rendszeres használatával, de természetesen több természetes módja van annak, hogy segítsünk önmagunkon.

 

reiki.jpg


A téli nedves és hideg időszak különösen kedvez a megfázásnak, tüdőgyulladásnak, a téli depressziónak és az enyhébb időszak a fertőzéses megbetegedések kialakulásának. Ennek sokszor oka a fűtött helyiség és a csontig hatoló hideg idő éles kontrasztja úgy, ahogy a nedves enyhe időszakok, a városi szmog, a napfény hiánya sem kedvező hatású.


Elengedhetetlen hát, hogy ebben az időszakban mindenki figyeljen oda jobban magára és különösen fordítson figyelmet a megelőzésre. Egyik ilyen megelőző természetes módszer lehet a reiki kezelés, mely több módon is képes támogatni a testi-lelki egészségünk.
S, hogy mi is az a reiki? Ez egy Japánból eredő természetes energetikai gyógymód és önfejlesztő módszer, mely az ön és mások kezelésén valamint a meditáció rendszeres gyakorlásával a testi-lelki egészség fenntartására és a kialakult problémák kezelésére alakították ki. A módszer megalkotója Mikao Usui mester, aki az 1920-as években dolgozta ki módszerét, s mely alternatív módszer igen népszerűvé és elfogadottá vált a világ számos országában, annak egyszerűsége és biztonságossága miatt.


A reiki kezelés lényege a reiki kezelés lényege a jikidenreiki.hu szerint szerint abban áll, hogy az energia közvetítésével a szervezet természetes öngyógyító képességét stimuláljuk. Helyreállítva a kibillent egyensúlyt szervezetünk képessé válik sokkal gyorsabban regenerálni önmagát támogatva az immunrendszer működését és a szervezet ellenálló képességét.
Azonban a reiki kezelés nem csak fizikai szinten hat: a fizikai problémák mellett hatékony a különböző pszichés problémáknál így pl. a téli depresszió esetén is. Segít lecsillapítani a kattogó elmét, oldani a belső feszültséget, kimozdítani egy levert állapotból, belső nyugalmat és békét teremt az elmében.


Bár magad is sokat tehetsz az egészséges megőrzéséért a téli időszakban a rendszeres mozgással, a kellő vitamin fedezésével, a kiegyensúlyozott táplálkozással, a higiéniára odafigyeléssel, a természetes gyógymódok így a reiki is képes még jobban megtámogatni ezt a folyamatot.
Ha rendszeresen alkalmazod önmagadon a reiki kezelést az alábbi dolgokat figyelheted meg önmagadon:

erősebbé válik az immunrendszered és ellenállóbb leszel a mindennapi stresszel szemben is
ha meg is legyint a téli megfázás vagy a gyermeked elkap egy tüdőgyulladást, a gyógyulási idő sokkal gyorsabb lesz
a reiki kezelés pszichére gyakorolt hatása segít átvészelni a hosszú sötét időszakkal járó levert állapotot
a láz csillapítására is alkalmazható
az influenza és más vírusos megbetegedések lefolyása is gyorsabb lesz

 

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ha szükséged van lázcsillapítóra, egyéb gyógyszerre, mindenképp fordulj orvoshoz, aki pontos diagnózist ad aktuális egészségi állapotodat illetően. A természetes gyógymódok így a reiki kezelés is nem helyettesítik a hagyományos orvosi kezeléseket, viszont nagyban támogatják a megelőzést és a gyógyulási folyamatot akár a hagyományos kezelések alkalmazása mellett is, mellékhatások nélkül.
A reiki kezelés természetessége abban áll, hogy bármikor kéznél van (ha elsajátítottad a reikit) önmagad és szeretteid számára. Adni és kapni egyaránt öröm és jóleső érzés bárki számára és egyfajta út a testi-lelki egészség felé a téli megbetegedésekkel terhelt téli időszakban is.