Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.07

Praktikus, meleg és kényelmes: így segít a melóban a munkásmellény

Nagy igazság, hogy nem sok praktikusabb ruhadarab létezik a mellénynél. Hiszen legyen szó a hétköznapokról vagy munkahelyi körülményekről, számos pozitívum szól e ruhadarab mellett. Különösen igaz ez akkor, ha fizikai munka végzéséről van szó. Ugyanis melegen tartja viselőjét, ugyanakkor nem akadályozza a karokat a szabad mozgásban, A munkás mellények pedig ennél még többet nyújtanak számodra, hiszen extra felszereltségüknek hála hamarosan el sem tudod képzelni a munkát az általad kiválasztott modell nélkül az őszi időszakban függetlenül attól, milyen munkakörben dolgozol.

 

munkavedelmi-melleny.jpg

 

Mégis mit képes nyújtani viselőjének egy munkás mellény?

 

A legtöbb munkakör kapcsán igaz az, hogy az őszi hűvös időszakban tökéletesen kiegészíti az alap felszerelést egy munkás mellény, amely úgy képes melegen tartani a viselője testét, hogy közben a karokat nem akadályozza a mozgásban. Emellett általánosan elmondható, hogy a legtöbb munkás mellény sok különböző zsebbel van ellátva, hogy az igen praktikus kialakításnak köszönhetően minden fontos eszköznek találhatsz benne helyet, amelyre a munkád során szükséged lehet. Ide kerülhet például a mobiltelefon, valamilyen alkatrész vagy akár slusszkulcs, toll vagy a névjegyed is, amelyeknek eddig nem nagyon volt helye. Így az eszközeidet és a munkavégzéshez szükséges szerszámaidat anélkül tudod elrakni, hogy meg kellene szakítanod a munkafolyamatot. Ráadásul így nem azzal töltöd az idődet, hogy keresgéled, mit hova tettél. Ennek köszönhetően minden kéznél lesz és semmi nem tereli el a figyelmedet még akkor sem, ha például a magasban, a mélyben dolgozol és nagy koncentrációt igényel a munkaköröd.

Mindezek mellett pedig a jól láthatóság is lényeges szempont lehet a munkavégzés során, így a gyártók erre is gondoltak. Sok mellény típus fényvisszaverő betétekkel van felszerelve, így akkor is látható maradsz, ha nem megfelelő látási viszonyok között kell dolgoznod. Vagyis ilyen téren az alapvető biztonságodról is gondoskodnak ezek a munkás mellények, hiszen biztos lehetsz abban, hogy az arra járók messziről meglátnak majd.

 

Mindenki számára létezik ideális!

 

Mivel számos különböző felszereltségű munkásmellény létezik, te is könnyedén megtalálhatod közöttük a munkádhoz és az egyéni igényeidhez tökéletese passzoló típust. Van olyan, amely teljesen bélelt, így kültéri munkavégzés során sem fogsz megfázni. Emellett létezik speciális lélegző szövegből készült mellény is, így fokozott izzadás esetén sem kell aggódnod míg a víztaszító membránnal ellátott típus megakadályozza, hogy bőrig ázz a szeszélyes őszi időszakban. Vagyis a választásod nagyban függ attól, hogy milyen munkakört töltesz be, milyenek ott az adott körülmények, de számít az az egyéni igényed. Emellett számos apróságra is érdemes odafigyelni a mindennapok szempontjából, hiszen nem mindegy például, hogy hány zseb kapott helyet a ruházaton és hol találhatók.

 

Mindig kifogástalan lehet a megjelenésed

 

Bár elsőre sokaknak egy megviselt ruhadarab jut eszébe a munkásmellény kapcsán, fontos tudni, hogy a legtöbb ilyen viselet kifejezetten divatos, sportos kialakítású. Ennek köszönhetően pedig a megjelenésed is mindig hiánytalan lehet akkor is. Vagyis ha az egyik pillanatban még keményen dolgozol, néhány perccel később pedig már egy ügyfeleddel találkozol vagy betérsz egy üzletbe alkatrészért, esetleg megérkezik egy megrendelő, nem szükséges átöltöznöd.

 

Tökéletes az őszi időszakra és munkásmellény

 

Az időjárás szempontjából átmeneti időszakokra mindig praktikus választás egy ilyen mellény, legyen szó mezőgazdasági vagy kertészeti munkákról, esetleg könnyűipari, logisztikai feladatokról vagy akár árufeltöltői munkakörről. Hiszen amíg karok szabadon mozoghatnak és a felsőtest számára biztosított a védelem, addig nem lehet probléma.