Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.16

Ötletes tavaszi dekorációk

Tavasszal ültethetünk tulipánt, nárciszt, hiszen a virágok is feldobják a lakást, a húsvéti időszakban a virág dekorációk mellett tojásfestés sem maradhat ki, amibe vonjuk be a gyerekeket is. A tavasz színei, a virágok számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy szabadra engedjük fantáziánkat a dekorációk elkészítésekor. Készíthetünk virágkoszorúkat, a lakás különböző helyeit különböző díszekkel tehetjük tarkábbá.

tavaszi-dekoracio.jpg

A szalvétás dekopázs technika számtalan különleges újdonságot hoz. A dekupázstechnika vagy szalvétatechnika épp úgy alkalmazható fára, cserépre, porcelánra, papírra mint kőre, fémre, műanyagra, hungarocellre, de akár még gyertyára is.  A dekopázspapír kevésbé sérülékeny, mint a szalvéta.   Pluszként megszórhatjuk csillámporral vagy velúrporral, illetve patinával vagy repesztőlakkal öregíthetjük a tárgyakat  Az alapanyaghoz használt szalvétákat a Skandi Trend webáruházában, illetve a budaörsi boltban is megtalálhatjátok.


A boltban kapható tojásfestéket feldobhatjuk, ha színes madzaggal kötjük meg őket. A csillámfilctollas vagy csillámfestékes tojásdekoráció látványos és egyszerűen elkészíthető, ezt a gyerekek is könnyen elsajátíthatják. Egy radíros ceruza végét mártsátok be a festékbe, és azzal már indulhat a tojások bepöttyözése. Itt is variálhatjátok a különböző színeket.


A dekorszalagos technika a gyerekek számára is könnyedén elkészíthető. Vannak dekorszalagos matricák, a GreenGate dekorszalagok tökéletesen erre a célra.
Különböző mintákat adó papírlyukasztók segítségével csodaszép dekorációt készíthetünk. Nem kell hozzá más, csak egy ízléses díszpapír, számtalan jó ötlet és már kész is
a húsvéti dekorációs tojás. A GreenGate tojástartókkal szintén feldobhatjuk az ünnepi asztalt, amelyek porcelánból és kerámiából készültek.


A növénynyomatos tojásokat könnyedén elkészíthetjük a régi hagyományokat követve. Nem kell hozzá más, csak egy nejlonharisnya, különböző kisebb kertben szedett levelekre és vöröshagyma héjára lesz szükség. A tojásra a leveleket rásimítjuk, ráhúzzuk a harisnyát és szorosan megkötjük, hogy némiképp feszüljön. Ezután a hagymás-festékes vízben áztatjuk egy darabig. Színtelen marad a növény, ahol érintkezik a tojással, a többi rész megszíneződik.