Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.04

Öt tipp, hogyan válasszunk melltartót nagy keblekre

Bármilyen furán hangzik, az átlagosnál kisebb méretekkel megáldott nők könnyebben találnak melltartót, mint a teltek. Különösen igaz ez akkor, ha egy butikba, divatüzletbe megyünk be, ahol pár fogast tölt csak ki a melltartó választék.

 

melltarto.jpg

 

Hogy találhatnak mégis ideális darabokat azok, akik bőven a 75B-s átlagméret feletti keblekkel rendelkeznek?

 

Tudjuk a pontos méretünket

 

Sokszor hangoztatják, hogy a nők többsége nem az alkatának megfelelőt vásárol ebből a ruhadarabból, és ennek az egyik legalapvetőbb oka az, hogy nem tudják besorolni magukat a mérettáblázatba.

 

Az első lényeges pont tehát, hogy mérjük le magunkat, és találjuk meg a saját típusunkat. Ne lepődjünk meg, ha az egyik márkánál tökéletesnek bizonyul például a 90D, a másiknál pedig mondjuk szorít, a gyártók kis mértékben eltérhetnek egymástól méretezésben.

 

Az, hogy az adott fazon kényelmes vagy sem, a fazonon, vagy az alapanyagon is múlhat. Általános szabály, hogy ne vegyünk olcsó melltartót, mert hamar felüthetik a fejüket technikai hibák; kényes rész például a kapocs, a merevítő.

 

Az átlagon túli speciális adottságnak számít

 

Ha bemegyünk egy divatüzletbe, gyakorta csak D kosárig találunk melltartót, az egészen kicsi vagy egészen nagy mérettel rendelkezők hiába keresik a hozzájuk illő fehérneműt.

Az érintettek arról panaszkodnak, a plus size kínálat, ha egyáltalán van, kimerül a csúcsos típusban és a nagymamás verzióban. A gyártók pedig egyszerűen hajlamosak elfeledkezni azokról, akiknek nem széles a hátuk, de nagy keblekkel rendelkeznek.

 

A megoldást az jelenti, ha a plus size közönséget megcélzó márkáknál válogatunk, például online vásárolva. A választék itt sokkal bővebb, és ennek köszönhetően ízlésünknek, stílusunknak, és egyedi jellemzőinknek megfelelő melltartókat találunk.

 

Vastag pánt, masszív szerkezet

 

Akik nagy keblekkel rendelkeznek, jól tudják, a pánt nélküli felsők, fürdőruhák nem nekik valók, éppígy a melltartókat sem tudják pánt nélkül hordani.

Minden telt kebellel megáldott nőnek ajánlott beszerezni egy testszínű alapdarabot vastag hát- és vállpánttal - microfiber anyagból a legtökéletesebb -, ez ugyanis kényelmes és mindenhez felvehető.

 

Hátfájás esetén tehermentesítsünk

 

A vastag pánt, illetve a merevítős fazon jó tartást biztosít, és ma már léteznek extra vastag pántos, tehermentesítő darabok is. Ha egészen nagy méretekkel rendelkezünk, bizonyára ismerős a hát- és vállfájás, és a vékony melltartópántok okozta piros csíkok. Érdemes megpróbálkozni ilyen panaszok esetén a speciális igényekre kifejlesztett darabokkal.

 

Minimizer - ha csökkentenénk a méretet

 

Ne válasszunk telt mellekhez push up melltartókat, maradjunk a természetes hatásnál. Választhatunk viszont minimizer melltartót E, F, G, H kosárra. Ez a változat eloszlatja, nem pedig emeli a kebleket, és optikailag kicsinyít.