Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.05.15

Önismeret haladóknak

Ha már te is felismerted, hogy érdemes tudatosan dolgoznod magadon akkor tudod, miről beszélek, amikor azt mondom önismeret és azzal is tisztában vagy milyen sok szintje is létezik. A fejlődés, mint sok más téma esetében itt sem lineárisan követhető, sőt jellemző inkább egy-egy nagyobb ugrás, változás. Ha éppen eszközt keresel az önismereti úton való haladásodhoz ajánlom a ThetaHealinget ,amely négy hitrendszeri szinten segít elengedni a korlátozó nézőpontjaidat.

onismeret.jpg

Profi szinten vagy az önismeretben?

Létezik alap, haladó, profi és mester szintű képzés. Már annak megállapítása is komoly önismereti kérdés hová sorolod magad, a saját magad megítélése szerint melyik szakaszában tartasz a fejlődésednek. A kezdő meghatározása igen egyszerű, ő jellemzően még az információszerzés szakaszában tart. Azt már felismerte, hogy dolga van önmaga megismerésével és rálépett az útra, de valódi tudással még nem rendelkezik a témában. Haladónak nevezhetjük önismeret témában azt, ha az önismeret útját járó a kérdéseire képes önmagában a válasz után kutatni és a nem a külvilágra fókuszál.

Vállald a felelősséget az életedért

Ha megoldást keres, egy nehézségre az életében először önmagát vizsgálja meg, mit tett, illetve mit nem tett, meg ami a jelen helyzetéhez vezetett, megkeresve önmaga felelősségét. Nem keresi a hibást a felelőst a világban, másokban a saját cselekedeteit vizsgálva jut el a megoldáshoz. A valódi önismereti munka sokak számára nehéz feladatnak látszik, mert úgy gondolják, egyedül kell megbirkózniuk ezzel a feladattal, pedig éppen a külvilág mutat rá azokra a pontokra, amelyekkel dolgunk van. A külvilágból érkező ingerek, történések nyomják be rajtunk azt a bizonyos gombot, amitől pirosba mozdul a mutató és kibillenünk az egyensúlyból. Az igazán bátrak nem restellnek segítséget kérni abban, hogy önmagukat tisztábban lássák, rálássanak a működésük mozgatórugóira.

Ha szükséges kérj segítséget

A szerencséseknek erre a célra van egy valódi őszinte barátjuk, aki hitelesen segíti őket ezen az úton, de a szakemberek támogatása is jól jöhet egy pszichológus, coach, asztrológus vagy ThetaHealing konzulens személyében. A lényeg, hogy megbízzunk benne és biztonságot nyújtson a jelenléte a számunkra. Az energia befektetést nem lehet megúszni, de a befektetés önmagadba a legjobb befektetés. Az önfejlesztést célzó tanfolyamok hirdetéseinél gyakran olvashatod az ár jelölésénél, hogy befektetés önmagadba, ami valóban így is van. Mi kell ahhoz, hogy te is elkezd értékelni, értékesnek látni önmagadat és hajlandó legyél energiát fektetni önmagadba?

Ítélkezel vagy téged ítélnek meg?

Az egyik érdekes dolog, amikor valaki viselkedése vagy jelenléte idegesítő számunkra. Ilyenkor az önismeret útján járó haladó szintű tanuló rögtön előkapja a tükrét és belenéz, hol van dolga az irritáló tulajdonságokkal neki magának. Miért kritizál, kifogásol, bíráskodik a megengedés helyett.
Ha benyomódik bennünk az a bizonyos gomb érdemes ránézni mi is nyomja be, mert ott bizony akad némi rendbe tenni való. Minden az egység része, minden és mindenki a bennünk lezajló folyamatok kivetülése támpontot nyújt az önismeret útján való haladásunkban. Ha valakit megítélünk, jól tesszük, ha ránézünk, arra hol ítéljük meg saját magunkat? A valódi szabadság ott jön el a számunkra, amikor a megengedésünk elér egy olyan szintet, hogy mindenkinek megengedjük, hogy olyan legyen, amilyen lenni akar, és azt tegye, amit tenni akar és mindezt magunknak is megengedjük ítéletek, bírálatok nélkül. Amíg az a bizonyos gomb pirosat jelez bennünk újra és újra addig van még teendőnk. Ha a megengedésünket egy magasabb szintre emeljük léphetünk is a következő szintre az önismeret útján. Ha kéred, ehhez érkeznek a segítők az életedbe.