Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.27

Nincs száz százalékos villámvédelem

Mivel nincs száz százalékos hatékonyságú villámvédelem nem létezik, ezért hasznos zivatar esetén kihúzni az aljzatokból az elektromos csatlakozókat - mondta a Magyar Mérnöki Kamara villámvédelmi témafelelőse csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

nagykanizsa-villamlas-1.jpg

(Villámlás Nagykanizsán. Fotó: MTI/Varga György)

 

Dely Kornél ismertetése szerint napjainkban már a külső villámvédelmen kívül korszerű belső villámvédelmi eszközök is rendelkezésre állnak. Ezek arra szolgálnak, hogy megóvják, a többi között a modern informatikai eszközöket, például a számítógépeket.
Ugyanakkor száz százalékos villámvédelem nem létezik - tette hozzá.
Ha valakit szabadban ér egy villámlással kísért zivatar, kuporodjon a földre, szabaduljon meg a fémtárgyaktól és semmiképpen ne húzódjon fa alá. MTI

Hogyan védekezzünk villámcsapás ellen?

Az elmúlt években látható fordulatot vett hazánk időjárása, tavasztól őszig a villámcsapások gyakorisága drasztikusan megnövekszik. A következőkben a villám sajátosságaira, a villámvédelem szabályaira kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét. Mi is a villám: A villám elektromos gázkisülés, amely a felhők között, vagy a talaj és felhők között jön létre.

 

loading...