Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.16

Műköröm vagy géllakk... Lámpa kell, de milyen?

Az ápoltság fontos része a szépen gondozott kéz és vele együtt a gondozott, szép körmök is. A körmök építése és díszítése az ápoltságon felül a stílusunkat, hangulatunkat is kifejezheti. Készülhetünk díszítésükkel ünnepi vagy egyedi alkalmakra, de megcsillanthatjuk velük saját ragyogó egyéniségünket is. 

Kezdőkészletek

 

Nem véletlen hát, hogy a nők imádnak a körmeikkel foglalkozni, akár saját maguk gondoskodnak róla, akár műkörmös szalonban készülnek el, sem időt, sem pénzt nem sajnálunk, hogy egy kis örömet és feltöltődést szerezhessünk általuk. Akárhogy is, sokan vagyunk, akik előbb vagy utóbb eljutunk oda, hogy kellene otthonra egy kis alapkészlet, ami minden váratlan és várt pillanatban, súlyos vészhelyzetekben és a csajos délutánokon is egyformán megbízhatóan kisegít minket. 

 

Kezdőkészletekből pedig akad jó pár, épp elég eldönteni, hogy mit is válasszunk. Nő legyen a talpán, aki nem bizonytalanodik el, amikor szembesül a kínálattal. Természetes, hogy egy műkörmös és egy géllakkos kezdőszett tartalmában nem lesz egyforma, de ez többnyire nem is okoz fejtörést, pontosan tudjuk, hogy melyiket szeretnénk. A probléma inkább ott szokott előjönni, hogy a többféle lehetőség közül, az adott kategórián belül nehéz választani.

 

 

 

mukormos-lampa.jpeg

 

Válassz lámpát!

 

A döntést segíthet árnyalni például az, hogy választasz a hozzá járó lámpák közül. Ez, valamint a csomagban megvásárolható alapanyagok minősége biztosan segíteni fog a döntésben.

Milyen lámpák vannak?

 

A modern műkörmös lámpák között van az UV, a LED, az UV/LED és a CCFL. Az UV lámpa ezek közül az eredeti, amelyben megvan az az előny, hogy minden alapanyag tökéletesen megköt alatta, ugyanakkor hosszabb időbe telik ez a folyamat. A LED lámpák éppen ennek kiküszöbölése érdekében születtek, viszont sajnos nem minden köt bennük tökéletesen, ami elég nagy hátrány ugyebár.

 

Azt gondolhatnánk egyébként, hogy két külön technológiáról beszélünk a két különböző lámpa esetében, valójában ez nincsen így. Az UV és a LED lámpák egyformán UV fényt bocsátanak ki, csak a kibocsátott fény hullámhosszában különböznek. A LED lámpában ennek az eltérésnek köszönhetően válik még gyorsabbá a műköröm alapanyagok megkötése, ugyanakkor csak a speciálisan LED lámpához fejlesztett anyagok fognak rendesen megkötni benne. Az UV lámpák további előnye, hogy cserélhetőek bennük a csövek, ezért ezek a lámpák hosszabb élettartamúak. 

 

A lámpák teljesítménye is becsapós lehet. Az UV lámpák mind 9W teljesítményűek, a magasabb szám nem nagyobb teljesítményt, hanem több csövet jelent. Természetesen megvan ennek is az előnye, hiszen a több izzónak hála nem lesznek kihagyott felületek. 

 

Az UV és a LED lámpák hátrányainak megszüntetésének és az előnyök maximalizálásának érdekében születtek az UV/LED lámpák, amelyekben bármely alapanyag tökéletesen megköt, ráadásul nagyon gyorsan. A teljesítményre az UV lámpákkal ellentétben itt figyelned kell!

 

Végül pedig a CCFL lámpákkal hőkibocsátás nélkül érhetsz el villámgyors kötést, ráadásként még hosszú élettartam is párosul az előnyökhöz.