Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.24

Modern fogpótlás titán implantátummal

A fogászati kezelés hallatán vagy a rendelő láttán sokan szorongani kezdenek a feltételezett beavatkozás során előforduló fájdalmak miatt. Szerencsére a modern fogászati technikák segítségével már fájdalommentesen, hatékonyan és rövid idő alatt elvégezhetők a kezelések. Ha a foghiány nincs rövid időn belül szakszerűen kezelve, az jelentősen megnehezítheti a páciens életét, és erős fájdalmakhoz vezethet.

 

A régimódi, hagyományos fogpótlás helyett már az implantátumok felhasználása jelenti a legkorszerűbb technikát. Először a foggyökér kerül eltávolításra, majd a helyére titán anyagból előállított implantátum kerül. Ezután az implantátumot a csontszövet növi körbe, és ez a folyamat rögzíti a fogat. Utolsó lépésként a fogorvos az implantátumhoz porcelán koronát rögzít, amely maradéktalanul helyettesíti az eredeti fogak kinézetét.

 

fogpotlas.jpg

 

Egy darab fog pótlása titán implantátum és porcelán korona segítségével

 

A kezelés általában 30-45 perc alatt elvégezhető, ebből 15 perc az érzéstelenítéssel és a felkészüléssel telik. A gyökér beültetéséhez a fogorvos egy minimális metszést hajt végre az ínyen, és létrehozza a gyökér megfelelő helyét az állcsontban. Ezután kerül becsavarásra az implantátum, majd az íny összevarrása következik. Fontos megjegyezni, hogy a páciens a kezelésből nem érez semmit, hiszen érzéstelenítés gondoskodik a fájdalommentes eljárásról.

 

Három hónap szünet után a fogorvos felhelyezi a felépítményt az előzőleg beültetett gyökérre. Ezt követően pár nappal elkészíti a fogsor lenyomatát, majd a fogtechnikus a porcelán koronát. Az elkészült korona felhelyezésre kerül, és ugyanolyan hatékony lesz, mint az eredeti fog.

 

Egymás melletti fogak pótlása titán implantátummal, koronákkal és hidakkal

 

Egymás melletti fogak hiánya esetében nem mindig kötelező minden fog helyett implantátumot beültetni. A kezelés utáni időszakban az ínyformázás, majd a lenyomat készítése és a megfelelő implantátum fejrészek kiválasztása következik.

 

A fogkoronák és foghidak segítségével elkészült fogak maximálisan élethű pótlást fognak biztosítani.

 

Teljes fogsor pótlása titán implantátummal

 

A kezelés során több ponton helyeznek el implantátumokat, amelyek az alsó vagy felső fogsor stabilitásáért felelnek. Ennek az eredménye a saját fogak használatának megfelelő, kényelmes viselet.

 

Teljes fogpótlás kivehető műfogsor és mini implantátum használatával

 

A kivehető fogsor sokszor jelenthet kellemetlenséget a viselőjének a mindennapi életben. Nehézséget okozhat az evés közbeni rágás és a nevetés során előforduló könnyű elmozdulás egyaránt. A mini titán implantátumok erre jelentenek megoldást.

 

A Netfog Fogorvosi Rendelőben az implantátum beültetése nagyjából másfél órát vesz igénybe, és stabil műfogsort biztosít, amely teljesen élethű és megbízható lesz.