Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.12

Mire lehet használni egy tabletet 2019-ben?

A tablet termékek márkától függetlenül olyan gyorsasággal terjednek az elmúlt évek során, hogy elmondható, népszerűségének egyik fő oka, hogy felhasználását tekintve bármely korosztályra jellemező a használata, legkisebbektől az idős korosztályig. Egyre több óvoda csatlakozik az interaktív oktatáshoz, így már egészen kis korban (3 évtől) használják ezeket a termékeket. Nem csak a szórakozásban segít a kicsiknek, de több szoftvernek hála a tanulásban is segíti a gyermekeket.

 

A tablet korai használatával kapcsolatban természetesen megoszlanak a vélemények, sok szülő ellenzi, de többen úgy félik, hogy a szoftverek segítségével nem csak hatásosabb a tanulás, de játékosan képesek ezt reprezentálni a gyermekek számára. Az idősebb korosztály teljesen hétköznapi tevékenységek miatt vásárolja a terméket, legyen az utazásközben olvasás, vagy munkával kapcsolatos tevékenységek ellátása.

 

Széles körű felhasználási lehetőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a tv-k mellett a tablet is kezd alap tartozéka lenni egy háztartásnak. Vajon mik lehetnek az okai ennek a széles körű elterjedésnek? Középkategóriás vagy drágább termék vásárlása szükséges, ha egy jól működő készülékre vágyik az ember?

 

tablet.jpg

 

A tablet gépek elterjedésének fő okai:

 

Talán egyre kevésbé idegen a tablet elnevezés, hiszen jó ideje már a mobil telefonokhoz képest olcsóbban vagy körülbelül azonos áron megvehető „okos” eszközökről van szó. Persze felmerülhet a kérdés: ha már van egy „okos” mobiltelefonja, minek kellene egy okos tablet? Rögtön válaszolni lehet rá: a nagyobb kijelző és az ez általig szélesebb kihasználtság miatt! A nagyobb kijelzőnek köszönhetően olyan tevékenységeket is elvégezhet, melyet egy mobilon már nem tudná.

Funkcióját tekintve sokszor helyettesítheti a laptopokat vagy asztali számítógépeket, hiszen böngészésre és egyszerűbb feladatok elvégzésére ugyanúgy alkalmas a tablet. Ha szétnéznek az USANOTBOOK honlapján, tableteket is láthatnak különböző árakban, méretben, bevált és feltörekvő márkákban, a teljesség igénye nélkül pl.: LENOVO, HUAWEI, SAMSUNG, APPLE. Melyekre jellemző, hogy a mobiltelefonénál nagyobb kijelzővel rendelkezik, így videó nézésre, játékra, e-book olvasásra, böngészgetésre kényelmesebben használható, több tartalom fér el a kijelzőn.

 

Egyre nagyobbak a kijelzők

 

Érdemes utánaszámolni, pl. a Lenovo TAB4 10 (TB-X304F) ZA2J0041BG kijelzőjének a mérete 10,1”, amit ha 2,54 centiméterrel beszoroznak, máris egy igen nagy átmérőjű kijelző méretét kapják meg (~25,6 cm). De még a Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) SM-T280NZWAXEH 7”-os (~17,8 cm) kijelzője is szélesebb körben használható tartalmak megjelenítésére, mint akár egy 5”-os (12,7 cm), már nagynak mondható mobiltelefoné.

Természetesen fontos tényező a fogyasztás is, hiszen egy nagyobb kijelzővel rendelkező eszköz jobban lemeríti az akkumulátor energiáját, hamarabb lemerítve azt! A középkategóriás készülékek egyszerű háztartásokba tökéletesen megfelelnek, komolyabb készülék vásárlása előtt érdemes átgondolnia mire is akarja használni, a kihasználatlanság elkerülése végett.