Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.27

Milyen az ideális gyerekbicikli?

Mindig jelentőségteljes pillanat, amikor a csemete már elég nagy ahhoz, hogy felüljön élete első bringájára. Annak érdekében, hogy ez sikerekben gazdag élmény legyen a számára, elengedhetetlen, hogy a megfelelő méretű és kialakítású gyerekbicikli álljon rendelkezésére.

 

gyerekbicikli.jpg

 

Nagyon sokszor lehet hallani, hogy a lurkóknak azért megy el a kedvük a tekeréstől, mert az első bringájukkal való találkozás nem sül el valami jól. Ha az előnytelen bicikliválasztás miatt a gyerkőc néhány tekerés után elesik a járgánnyal, és súlyos sebeket szerez, akkor könnyen meglehet, hogy hosszú hetekig, hónapokig nem is néz a bicaja felé. Éppen ezért a szülőknek alaposan át kell gondolniuk, hogy végül melyik gyerek bicikli mellett teszik le a voksukat.

 

A nézelődés, válogatás közben nem is igazán a bringa típusán vagy a márkáján van a hangsúly, azoknál sokkal többet számít a mérete. Rengeteg szülő elköveti azt a hibát, hogy hallgatva az ezeréves tanácsra, a szükségesnél eggyel nagyobb bicajt választanak a csemetéjük számára, azt gondolva, hogy fél év múlva úgyis “belenő”. Ez azonban nem túl szerencsés döntés, hiszen a túl nagy gyerekbicikli hajtása rendkívül megerőltető lehet a kicsi számára, ami könnyen elveheti a kedvét a használatától. Ha megvan az optimális méretekkel rendelkező bringa, akkor a következő lépés a szükséges biciklis felszerelések kiválasztása, beszerzésre.

 

A speciális tervezésű gyerekülés biciklire például sokszor nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a gyerkőc élvezze a tekerést, és ne azzal legyen állandóan elfoglalva, hogy mennyire kemény a nyereg. Persze ideális esetben a járgány már eleve fel van szerelve azokkal a kiegészítőkkel, amik biztosítják az örömteli használatot, de mivel nincs két egyforma lurkó, ezért előfordulhat, hogy bizonyos alkatrészek cserére szorulnak.

 

A puha kiképzésű, szilikonos gyerekülés biciklire való felszerelésre legfeljebb csak néhány percet vesz igénybe, hiszen semmiféle tapasztalatot vagy szaktudást nem igényel. Ha a lurkó megfelelőnek érzi a nyerget, akkor máris indulhat a mókában, kacagásban gazdag tekerés!