Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.17

Milliárdokkal károsították meg a fogyasztókat a kukás cégek

Idén az első fél évben több mint 274 milliárd forintot fizettek vissza a szemétszállító cégek a fogyasztóknak jogszabálysértő díjak alkalmazása miatt, a szolgáltatást végző vállalkozások díjszabását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) díjfelügyeleti eljárás keretében továbbra is folyamatosan ellenőrzi.

 

szemetszallitas.jpg

 

A MEKH pénteki közleménye hangsúlyozza, hogy a települési hulladékgyűjtést végző szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegű számlát állítanak ki a szolgáltatás igénylőinek.

A jogszerűtlen díjszabást alkalmazó cégeket a hivatal határozatban szólítja fel, hogy a jogszabálysértő díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét fizessék vissza - írták.

A közlemény felidézte, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal évente javaslatot tesz a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj mértékére, emellett díjelőkészítési és díjfelügyeleti tevékenységet is végez: utóbbi keretében ellenőrzi a közszolgáltatási díjra vonatkozó rendelkezések betartását, jogsértés esetén pedig a jogszabályban meghatározott jogkövetkezményeket alkalmazza. MTI