Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.11

Migránsokat vittek a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolába

Megérkezett az illegális migránsok első csoportja Körmendre - értesült az MTI hivatalosan meg nem erősített forrásból pénteken.
Körmenden az elmúlt két napban építettek fel a rendészeti szakközépiskola területén a sátrakból álló ideiglenes gyűjtőpontot, amely az eddigi hivatalos közlés szerint 600 ember elhelyezésére alkalmas.

 

kormend-menekultek.jpg

 

A sátraknál áramellátást és vízhálózatot is kiépítettek, és több illemhelyet is telepítettek. A gyűjtőpont nyitottan működik majd, így a migránsok szabadon elhagyhatják azt.

Az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen azt látta, hogy több helybéli a rendőr szakközépiskola hátsó kerítésénél nézte a sátrak építését, a közelben lakók nyugtalanságuknak adtak hangot.

Péntek délelőttre Bebes István, Körmend fideszes polgármestere összehívta a Rába-parti város önkormányzatának rendkívüli ülését, amelyen tájékoztatja a képviselőket a Belügyminisztériumtól csütörtökön kapott információkról.

Az MSZP körmendi szervezete arra kérte az önkormányzatot, eszközeivel segítse a minél gyorsabb regisztrációt, nyújtson segítséget abban, hogy a menekültek megfelelő körülmények között, békében eshessenek át az eljáráson. A Jobbik viszont tiltakozik migrációs gyűjtőpont felállítása miatt.