Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.20

Miben tudnak segíteni a supinált talpú gyerekcipők?

Megbízható minőségű, a kicsik fejlődését optimálisan elősegítő lábbelit keres gyermeke számára? Kisgyermekes szülőként minden bizonnyal hallott már a supinált cipők kínálta előnyökről. A speciális kialakítással bíró lábbeli nem csak kényelmes viselet, de ugyanakkor hozzájárul a gyermeklábak egészséges fejlődéséhez is. De mégis miben különbözik ez a hagyományos cipőktől?  Miért éri meg ilyen típus mellett letenni a voksot? A minőség automatikusan együtt jár a magas árakkal? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keressük cikkükben a választ. Segítségünkre a babaesgyerekcipo.hu gyerekcipő szakemberei   gyerekcipő szakemberei vannak, akik a supinált gyerekcipő előnyeire kívánják felhívni a felelősen gondolkodó szülők figyelmét.

 

gyerekcipo.jpg

 

Kiknek ajánlott?


A gyerkőcök lába kezdetben teljesen egészséges, ám ahogyan elkezdenek járni, először O, majd X alakban tartják lábaikat. Szülőként ezen nem kell aggódni, hiszen a folyamat természetes, s amint elkezdődik a cipőhasználat, úgy a lábak szépen kiegyenesednek. Természetesen a területen is nagyon fontos az óvatosság, így az elővigyázatosság érdekében célszerű olyan cipőt választani, amely egyedi kialakításánál fogva elősegíti ezt a folyamatot, és gondoskodik a boka megfelelő megtámasztásáról is. Abban az esetben, ha a kicsi izmai lazának tűnnek, és bokája befelé dől, úgy érdemes szakemberrel is konzultálni, aki szintén a supinált lábbeli viselését fogja javasolni.

 

Miben különbözik?


A supinált gyerekcipő alapvetően abban különbözik a hagyományos változattól, hogy döntött sarokkal rendelkezik. Mit is jelent ez tulajdonképpen? A sarok belső oldala magasabb, mint a külső, és sokkal erősebb kialakítással rendelkezik a kéreg, ami a boka tartását biztosítja. A rugalmas talprésznek köszönhetően a lábacskák nem kényszerülnek merev tartásba, a használatot pedig a tépőzár könnyíti meg.

 

Mire figyeljünk a választásnál?


Amíg járni tanul a gyerkőc, addig mindenképpen a puhatalpú cipőcskék javasoltak. Ha már egy hónapja stabilan tud közlekedni, akkor jöhet a supinált gyerekcipő. A felsőrész esetében bőr mellett érdemes dönteni, a belső talprész pedig készüljön valamilyen természetes anyagból, megakadályozva ezzel az izzadást. Fontos, hogy az elülső rész magas legyen, így lesz elegendő hely a lábujjak számára. A rugalmas talp a kényelemről gondoskodik, a megerősített kéreg pedig a sarkat tartja stabilan. E szempontok mentén választva biztosak lehetünk abban, hogy egészséges viseletet hord majd a kicsi a mindennapokban.

 

Csak a drága a jó választás?


Sokakban él az a tévhit, hogy kizárólag a legdrágább cipő lehet jó minőségű. A tapasztalatok azt mutatják, hogy manapság már a legnépszerűbb márkák gyártói is arra törekednek, hogy elérhető árkategóriát képviselő darabokkal lépjenek piacra. Ezt az is indokolja, hogy jól tudják, a gyerkőcök lába nagyon gyorsan nő, így akár évente új lábbeli beszerzése válhat aktuálissá. Ha az online rendelés kényelme mellett dönt, úgy a bolti áraknál is kedvezőbbért juthat hozzá a supinált gyerekcipő kínálat legnépszerűbb modelljeihez.

 

Mit tehetünk még?


Ha szeretné, hogy gyermeke lábai egészségesen fejlődjenek, úgy az évszaknak megfelelő supinált gyerekcipő beszerzése mellett célszerű a rendszeres lábtornára is ügyelni. Legalább nyáron járjon a kicsi rendszeresen egyenetlen talajon, ezzel szintén a deformitások előzhetőek meg. Az élményfürdőkben gyakran kialakított kavicsos területek ebből a célból kitűnő választásnak bizonyulnak, és a gyermekek is biztosan örömüket lelik majd a mókában. A gondoskodás néha az egészen apró dolgokra való odafigyelésben mutatkozik meg.