Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.09

Miben rejlik a polikarbonát lemez egyedisége?

A polikarbonát egy sokak által ismert anyag, azonban sokan mégsem ismerik mechanikai tulajdonságait, amelynek köszönhetően számos helyzetben fel lehet használni az építőiparban. A polikarbonát lemezek olyan könnyű, áttetsző, ezzel szemben masszív műanyag lapok, amelyekből számos szerkezetet el lehet készíteni, és amikkel szabadon lehet alkotni. Legnagyobb előnye, hogy kifejezetten stabil anyagról van szó, amely időtálló megoldást jelenthet. Nincsen alakváltozása, ellenálló a külső mechanikai hatásoknak, és viszonylag jól terhelhető is.

 

Abban az esetben, ha valóban minőségi polikarbonát lemezeket választasz, akkor nem kell attól tartanod, hogy törékenyek lesznek, hanem bátran használhatod azokat kültéren is. 

 

 

polikarbonat-lemez.jpg

 

A polikarbonát lemez jellemzői

 

A polikarbonát lemezek egyik oldala legtöbb esetben egyik oldalukon UV-állók, így melegebb helyen is megőrzik a szépségüket. Felületük nem karcolódik, sőt még hajszálrepedések sem alakulnak ki, így tartós megoldást jelenthetnek. A polikarbonát lemezek pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy a légkamrás lapok kifejezetten jó hangszigetelők, mindemellett pedig az opálos változat pedig még a fény szűrésére is képes. A lemezekhez számos kiegészítő kapható, mint a különböző végzárók, leszorítóprofilok és tömítőgumik. 

 

Legelőnyösebb tulajdonságai közé tartozik kiváló fényáteresztő képessége, magas szintű ellenállósága. Mindemellett pedig kifejezetten könnyen szerelhető és megmunkálható - vágható és fúrható egyaránt. Legtöbb esetben 6 milliméterestől egészen 40 milliméteres vastagságig is kapható. Színek tekintetében pedig a leggyakrabban beszerezhető fehér mellett az opál és a bronzos szín is igen elterjedt, amelyeket most a Káplár fatelep webshopjában is beszerezhetsz.

 

Az üregkamrás polikarbonát lemezek

 

Az üregkamrás polikarbonát lemezek kifejezetten jó mechanikai tulajdonsággal rendelkeznek, ennek köszönhetően alkalmazni lehet medencék fedésére, előtetők, teraszok vagy folyosók fedésére, továbbá üvegezésre, térelválasztók készítésére és az egyre népszerűbbé vált télikertek kivitelezésére egyaránt. Térelválasztóként legnagyobb előnyük, hogy világos teret kaphat használatukkal az ember, mindamellett, hogy kifejezetten csendes marad. 

 

Az üregkamrás polikarbonát lemezek szállítása esetében figyelembe kell venni a méreteket, hiszen a lemezek nagysága 2,1 x 6-7 méter is lehet, így csak annak megfelelő járművel lehetséges az adott helyre vinni. Tárolás tekintetében mindenképpen zárt térben és fektetve szükséges elhelyezni azokat, annak érdekében, hogy minőségük megmaradjon és később is felhasználhatók legyenek. Az időjárás viszontagságaival szemben nem nagy az ellenállóképességük, így semmiképpen sem szabad hosszabb időtartamig erős napsütésnek kitenni, mivel a tűző napon a védőfólia ráég a lemezre.