Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.16

Miben lehet a segítségünkre egy feszültséggenerátoros tápegység?

A feszültséggenerátoros tápegység a világítás innovatív megoldásának számító LED szalagok elengedhetetlen kelléke. A cikkben bemutatjuk a tápegység hasznosságát, egyúttal a LED-es szalagok hozzáadott értékére is ki fogunk térni.

 

Mire tudjuk használni a feszültséggenerátoros tápegységet?

 

A feszültséggenerátoros tápegységet a hétköznapok során a világítás kivitelezéséhez használatos LED szalagok működtetéséhez szokás alkalmazni. Ezeknek a készülékeknek a legfontosabb hozzáadott értéke a biztonságos, kockázattól mentes világítás biztosításában rejlik.

Pontosan ezért nem érdemes megspórolni a beszerzésüket, illetve a beüzemelésüket. Mindössze néhány ezer forintos tételről beszélhetünk velük kapcsolatban, cserébe pedig hatékonyan gondoskodnak a vagyontárgyainkat érintő tűzveszély elkerüléséről. 

Ennek megfelelően célszerű az egyes márkák között a már ismertebb és bizonyított brandek mellett letenni a voksot, szavatolva ezáltal a problémák nélküli működtetést.

 

tapegyseg.jpg

 

Feszültséggenerátoros tápegységek a szükséges teljesítményhez igazítva

 

A megbízható gyártók által forgalmazott feszültséggenerátoros tápegységek kapcsán többféle változat is a rendelkezésünkre áll a megkívánt teljesítménynek megfelelően.

Vagyis egyaránt lehetőségünk van megvásárolni a tizenkettő, valamint a huszonnégy Volt kimenettel rendelkező változatokat is. Így a működtetni kívánt LED szalag funkcionálhat tizenkét vagy huszonnégy Volt feszültséggel, a hozzá kapcsolt tápegység tökéletesen képes lesz ellátni a feladatát.

Persze egész nyugodtan kérhetünk szakmai véleményt a választást megelőzően egy villamosságban jártas szakembertől, ezáltal is tovább növelve a kockázattól mentes működtetés valószínűségét. Egész egyszerűen nyugodtabban alhatunk majd, hogyha a világítótesteket árammal ellátó tápegység megbízhatóan teljesít.

 

A tápegységek segítségével működtetett LED szalagok hasznosságáról

 

Mindenképpen érdemes külön bekezdést szentelnünk azoknak a LED szalagoknak, amelyeket a feszültséggenerátoros tápegység segítségével működtetni tudunk. A beltéri és kültéri világítás egészen új irányzatát jelentik ezek a szalagok, amelyek kifejezetten praktikus kelléknek számítanak.

Beltéren el tudjuk őket helyezni a falon vagy a szekrények oldalán, egészen esztétikus módot teremtve így a hangulat világításnak. Egyúttal a lépcsők környékén is fel tudunk rakni egy-egy LED csíkot, jól látható vezető fényt teremtve ezáltal.

A LED szalagok beszerzésére tekercses kivitelben van lehetőségünk, méghozzá a leginkább optimálisnak tűnő kiszerelést is lehetőségünk van megválasztani. A megvásárolt szalagot aztán tetszés szerint méretre szabhatjuk annak megfelelően, hogy aktuálisan milyen hosszú LED csíkra van szükségünk.