Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.10

Mi mindent árulnak apróhirdetésekben? Íme, a legextrémebb kínálat!

Kádár János Mercedese, tigriskölykök, mindent tudó jósgömb, unikornis hús, lelőhető ébresztőóra, mumifikált tündér és Stadler-stadion, hogy csak néhány példát említsünk abból a hatalmas kínálatból, amit az interneten árulnak az emberek a különböző hirdetési felületeken. Az extrém kínálat is hatalmas, kérdés csak az, van-e kereslet ezekre a termékekre.

 

stadler-stadion.jpg


Kádártól Stadlerig


Az internetes apróhirdetési oldalakat nem csak az „egyszerű” emberek használják előszeretettel, hogy ott eladjanak mindent, amire nincs szükségük, hanem a híres emberek is igyekeznek ezen keresztül értékesíteni megunt vagy feleslegessé váló holmijaikat.
Így volt ezzel Benkő Dániel is, aki tavaly dobta internetes piacra a tulajdonában lévő, egykori párttitkár Mercedesét, mivel úgy gondolta, hogy az autót ő méltatlanul birtokolja. Ugyan jelentkeztek néhányan a hirdetésre, ám a tulajdonos végül meggondolta magát, és mégsem adja el a valószínűleg sokat érő ereklyét.
Komár László kislányának vásárolt ajándékait is áruba bocsátotta idén a volt felesége, aki már a válás idején igyekezett megválni mindattól, amit a volt férje vásárolt közös gyermeküknek. Számos játék került fel így internetes oldalakra azért, hogy új gazdát találjanak maguknak. Van itt Barbie-baba gyűjtemény, tündérbarbiek, Hupikék törpikék gyűjtemény, Hello Kitty sátor.
Tavaly ősszel bukkanhattak a figyelmesebbek arra a hirdetésre, amely az Akasztón található Stadler-stadion megvételére kapacitálta az érdeklődőket. Az irányára 220 millió forint volt, és két komoly befektető is érdeklődött utána.


Tigriskölyöktől kétmilliárdos jósgömbig


Az interneten valóban minden eladó, nem árt azonban vigyázni, nehogy jogszabályba ütköző dolgot árusítsunk, ugyanis könnyen megüthetjük a bokánkat. Számos meghökkentő termék van ugyanis, amin néhányan megbotránkoznak, míg mások jót derülnek rajta, de lehet, hogy legnagyobb meglepetésünkre még az ilyen termékek is gazdára találnak előbb-utóbb.
Egy magyar férfi nemrégiben azonnali szállítással tigriskölyköket kezdett árusítani, melyek rendkívül gyermekbarátok. Aki azonban veszélyes vagy egzotikus állatot szeretne tartani, tudnia kell, hogy ezen állatok tartására speciális jogszabályok vonatkoznak és különböző hatóságoknál engedélyeztetni kell. Emellett szükség van a szomszédok írásbeli engedélyére is, és helyüket is megfelelően ki kell építeni.
Tavaly karácsony előtt került fel az egyik népszerű oldalra az a jósgömb, mely bizonyítottan jól működik, és amelyet kétmilliárdos (!) irányáron kínált tulajdonosa. A mellékelt fotók egyértelműen (?) bizonyítják, hogy tényleg megjelennek képek a gömbben, bár a képek nem túl jó minőségűek. Mielőtt még bárki rohanna a telefonért, a tulajdonos azt is elárulja, hogy a lottószámok kimutatására a gömb nem alkalmas, és kora is ismeretlen, de több mint 200 éves lehet.


Egy egész falu!


Nemrégiben bejárta szinte az összes médiát a hír, miszerint 210 ezer forintért bárki kibérelheti az alig negyven lakosú Veszprém megyei Megyer községet. Alig jelent meg a hirdetés, a falu már 280 bérlőjelöltet tudhat magáénak, a befolyt bérleti díj pedig a falu túlélését jelentheti. Hiszen Megyert is fenyegeti – sok más magyar falu mintájára – az elnéptelenedés, elvándorlás, mely a nagyvárosoktól távolabbi községek sajátossága.
És ha még mindez nem lenne elég az extrém ajánlatok közül, akkor némi böngészéssel vehetünk még az interneten konzerves kiszerelésben unikornis húst, iPhone fésű tokot, így telefonálás közben fésülködhetünk is, vagy reggelente lelőhetjük az ébresztőóránkat egy erre a célra alkalmas pisztollyal.