Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.18

Mi alapján válasszunk vágókorongot?

A megfelelő vágókorong beszerzése sokszor még a tapasztaltabbakat is kihívás elé állítja. Ennek oka pedig a folyamatosan bővülő választék, aminek köszönhetően rengetegféle különböző termék közül lehet szemezgetni. Annak érdekében, hogy minél előbb a lényegi munkára koncentrálhassunk és visszatérhessünk a barkácsolás örömeihez, az alábbi tanácsokat érdemes megfontolni.

 

vagokorong-korfuresz.jpg

 

A szikramentes vágókorong használata biztonságos

 

A Bosch vágótárcsák speciális technikával lettek elkészítve, aminek köszönhetően teljesen biztonságos a használatuk. Minden egyes korong megfelel a nemzetközi és itthoni biztonsági előírásoknak, mint az EN12413, a FEPA és az oSa. A fentebb említett különleges eljárásnak hála, az anyag megmunkálás során nem keletkezik szikra, így egy esetleges tűzeset veszélye szinte a nullával egyenlő. A Bosch tárcsák széles körben közkedveltek, így méltán foglalják el a helyüket a legjobb vágókorongok között.

 

Gyémánt vágókorong fémhez, betonhoz, fához

 

Persze kétség sem fér ahhoz, hogy fontos a biztonság, de más szempontokat is érdemes megfontolni, amikor a számunkra legmegfelelőbb vágókorongot keressük. A hosszú élettartamot biztosító kialakítás nemcsak a gyakori vásárlás bosszúságától kímél meg bennünket, hanem lehetővé teszi a folyamatos, kisebb erőkifejtést igénylő munkavégzést is. A gyémánt vágókorong fémhez igen népszerű választás, de ugyanúgy használható a vágókorong kőhöz, illetve bármilyen inox anyaghoz is. Így amennyiben fontos lenne a választás szempontjából, hogy többféle anyaghoz is fel tudja használni, akkor mindenféleképpen egy, a gyártó által összeállított szettre voksoljon! Így nemcsak egyszerre jut hozzá az összes szükséges vágókoronghoz, de ráadásul még olcsóbban is jön ki, mintha külön-külön vásárolná meg.

 

Alumínium vágása körfűrésszel egyszerűen és gyorsan

 

A legtöbb Bosch fém körfűrész ugyanúgy megbirkózik az alumíniummal is, mint ahogy a legtöbb anyaggal. A speciális csiszolószemcse keveréknek köszönhetően a munkavégzés gyors, egyszerű és kiváló felületminőséget biztosít, minimálisra csökkentve a sorja képződést és a kék elszíneződést. A fém körfűrészhez való tárcsa nem tartalmaz vas- és kéntartalmú, valamint klórozott töltőanyagot sem.

 

A kézi körfűrész bármely háztartás barkácskészletét képes teljessé tenni. A fémvágó körfűrész hasznos szerkezet, akár profi munkához is megfelelő, mégsem kell olyan komoly kiadással számolni, mint például az asztali körfűrész esetében. Tehát bármelyik modellre is esik a választása, azt már biztosan tudni fogja, hogy mi alapján válassza ki a tökéletes vágókorongot hozzá.