Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.24

Mi a Casco biztosítás és mennyibe kerül?

A biztonságos közlekedés több tényező függvényeként alakul, így szerepet játszik benne a gépjármű rendszeres szervizelése, a gumikra való odafigyelés, a megfelelően megválasztott sebesség és természetesen a körültekintő vezetés. Az utakon közlekedve azonban mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy mindezek mellett nem elhanyagolható az autóstársak viselkedése sem. Még ha mindenki a tőle elvárható legnagyobb körültekintéssel gurul az utakra, akkor is előfordulhat, hogy balesetveszélyes szituációk alakulnak ki. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyünk anyagilag, és az esetlegesen felmerülő károk megtérüljenek? A Casco biztosítás a legjobb választásnak bizonyul, segítségével pedig megtérülnek a keletkezett károk.

 

casco-biztositas.jpg


Többféle biztosító ajánlatai közül választhatunk akkor, ha Casco biztosításról van szó, de ha az általános Casco-t vesszük alapul, akkor ez az autó töréskáraira, elemi-, és tűzkárokra, lopásra terjed ki. Ugyanakkor, ha még teljesebb biztonságot szeretnénk, akkor választhatunk poggyász-, extratartozék-, és balesetbiztosítási modult is. Egyre többen teszik le voksukat az úgynevezett kölcsöngépjármű-szolgáltatás mellett is, hiszen ez a javíttatás és a kárrendezés idejére is lehetővé teszi az autóhasználatot. Ez a szolgáltatás kifejezetten azok számára bizonyul hasznos választásnak, akik munkájukból vagy mindennapi elfoglaltságaikból adódóan nem tudják nélkülözni egyetlen napra sem a személyautót.


A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gépjárműhasználat során már a legkisebb károk javíttatása is nagyon sokba kerülhet, ezért megéri olyan biztosítást választani, amely ezekre is kiterjed. Ilyenkor ajánlott a Casco választása. A szakemberek új autóra mindenképpen ezt a biztosítási formát ajánlják, és ha hitelre vásároltuk az autót, akkor kifejezetten javasolt a Casco biztosítás - ajánlja a Biztoshely szakembere. Használt autó esetében is választhatja a Casco-t, de ekkor számíthat a gépjármű átvizsgálására.


Gyakran felmerülő kérdés, hogy mitől függ a Casco szerződések díja. Érdemes tudnia, hogy alapvetően két tényező van hatással ennek alakulására. Az egyik a gépjármű értéke, a másik pedig a választott önrészesedés. Ez utóbbi tulajdonképpen azt jelenti, hogy a kárrendezés során mekkora rész finanszírozását vállaljuk saját zsebből. Választhatunk százalékos forma, vagy konkrét összeg közül, de minél nagyobb önrészt vállalunk, annál kedvezőbb díjak érhetőek el. Mivel azonban az autóalkatrészek és annak javíttatása rendkívül sokba kerülhet, így érdemes alaposan megfontolni, hogy mekkora önrészt vállalunk. Könnyen lehet, hogy a drágább Casco díjak jobban megérik, mint egy esetleges kár alkalmával a fizetendő összeg.


Biztosításkötés előtt állva minden bizonnyal egy sor kérdése van, és szeretné az igényeinek, autójának és persze pénztárcájának leginkább megfelelő döntést meghozni. A körültekintő választás rendkívül fontos ennek érdekében, hiszen a biztosítók igyekeznek jobbnál-jobb ajánlatokkal előrukkolni, így a választék igen széles. Az internet remek választás lehet akkor is, ha biztosítások iránt érdeklődik, ugyanis nem csak összehasonlíthatóak az online kalkulátorok segítségével az egyes ajánlatok, de gyorsabban rá is lelhet a megfelelő ajánlatra. Ne feledje, a Casco segítségével nagyobb biztonságban lehet gépjárműve, mint a hagyományos biztosítások esetében. Válassza az internetes tájékozódás, és az online kalkulátorok kínálta lehetőségeket, és nem fordulhat elő, hogy autója helyreállításáért többet kelljen fizetnie, mint amennyit megengedhetne magának!