Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.24

Mérget tett egy harmadikos kislány kulacsába két osztálytársa

Körömlakklemosó oldószert, acetont tett két osztálytársa egy alsós kislány italába Sárváron. A gyereket megfigyelésre kórházba vitték, de orvosai szerint nem szenvedett maradandó károsodást és már otthon lábadozik.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek korábban annyit megerősített, hogy az ügyben büntetőeljárást indult, de részletekkel nem szolgált.

koromlakk.jpg

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója szombaton elmondta: természetesen a tankerület is kivizsgálja a történteket, de a rendőrségi nyomozás lezárultáig részletekről ők sem nyilatkozhatnak. Hozzátette: szerencsére a kislány orvosai szerint már jól van, nem szorul kórházi kezelésre.
Az egyik sárvári iskolában történt mérgezésről a nyugat.hu olvasói levélre hivatkozva számolt be pénteken, majd a részletekről a 112press.hu írt bővebben.
Beszámolójuk szerint két, harmadikos kilenc év körüli kislány valamin összeveszett, és egyikük úgy akarta büntetni a másikat, hogy az italába körömlakklemosót, acetont öntetett egy harmadik osztálytársukkal.
Szinte azonnal rájöttek, hogy butaságot csináltak, ezért az acetont betöltő kislány kiöntötte az italt.
A kulacs alján azonban még maradt némi folyadék, és belekortyolt a megbüntetni akart gyerek.
Röviddel ezután hasfájásra panaszkodott, ezért osztálytársai szóltak tanítójuknak, az iskola vezetői pedig értesítették a mentőket és a szülőket is. MTI

Az aceton által okozott mérgezésről a házipatika.com oldal az alábbiakat írja:

Aceton - vagy közismertebb nevén körömlakklemosó szintén gyakori vegyszer a háztartásokban. Szem-, orr- és felső légút-irritáló hatását sokan tapasztalták már, de azt kevesen gondolnák, hogy ennél súlyosabb reakciókat is kiválthat.
A légutakon bekerülő vegyszer mérgezésének kezdeti tünetei a kettős látás, mozgáskoordinációs zavar, hányinger, hányás, majd csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet, emiatt görcsök alakulhatnak ki.
Ennél is súlyosabb esetben légzési és keringési elégtelenséget okoz, amely akár halálos is lehet.