Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.29

Melyik a „legjobb” klíma márka?

A levegő minősége és hőmérséklete kiemelt szerepet játszik abban, hogy a belső terekben mennyire érezzük komfortosan magunkat. A tavasztól induló hónapokban egyre többen érdeklődnek a klíma berendezések iránt, amelyek hatékonyan mozdítják elő az egészséges belső mikroklíma megteremtését. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai kor emberei nem csak azt várják el a klímáktól, hogy kellemesen hűvös, vagy igény szerint meleg levegőt valósítsanak meg, hanem az egészségügyi szempont sem elhanyagolható.

 

S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? Melyek azok a berendezések, amelyek a legkorszerűbb működést biztosítják? Nehéz lenne egy darab klíma márkára azt mondani, hogy a legjobb, ugyanakkor az utóbbi években ezek a klímák egyre népszerűbbek lettek. Kedveltségüket speciális szűrőiknek köszönhetik, amelyek gondoskodnak a mikrobák maximális elpusztításáról.

 

klima-webaruhaz.jpg

 

A fotokatalitikus szűrő például elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat. Szintén e területen jeleskedik az ezüst ionszűrő. Az aktív szénszűrő jelentősen javítja a levegő minőségét, ez pedig a négy fal között történő hosszú távú tartózkodás esetén korántsem elhanyagolható szempont. Beltérben a kellemetlen szagokkal is számolnunk kell, ez ellen az úgynevezett Katechin szűrő nyújt megfelelő védelmet, mely egyúttal a baktériumokat is felszámolja. Egészen korszerű megoldásnak számít a C-vitamin szűr, ami az egészségre jótékony hatással levő anyagot juttatja a levegőbe.

 

Klímaválasztáskor természetesen olyan tényezők is szerepet játszanak, mint az ár, vagy a megjelenés. Legtöbben azokat a korszerű design-nal rendelkező márkákat részesítik előnyben, melyek az enteriőr kialakításakor jól beilleszthetőek abba. Az ár rendszerint a márka megbízhatóságával társul, így a meglepően olcsó, szinte alig ismert márkákat célszerű inkább elkerülni. Ez már csak azért is lényeges, mert ezekhez korántsem biztos, hogy kapni alkatrészt egy esetleges javítás esetén.

 

A tavaszi hónapokban már gyakran tapasztalni olyan meleget, amikor bizony jó szolgálatot tenne a klíma. Ne várjon vele nyárig, amikor várhatóan tikkasztó hőségre számíthatunk. A tapasztalatok szerint klímaszerelő szakembert is könnyebb ilyenkor találni, mint a nyári főszezon idején. Gondolkodjon előre, és tájékozódjon online a népszerű, vásárlásra érdemes klíma márkákról!