Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.29

Melasszal irtotta a halakat a kaposvári cukorgyár

A Somogy Megyei Főügyészség szerint 2013-ban veszélyeztette a környezetet a kaposvári cukorgyár, amikor egy fémtartály sérülése miatt 27 tonna vinasz - cukortalanított melasz - jutott a Kapos folyóba, majd onnan a Sióba - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

 

 

kaposvar-cukorgyar-kornyezetszennyezes.jpg

 

A szennyezőanyag bomlása csökkentette a vízben oldott oxigén mennyiségét, mely a halászható halak mellett olyan védet fajok tömeges pusztulásához vezetett, mint szivárványos ökle vagy halványfoltú küllő - áll a főügyészség közleményében.

A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága környezetveszélyeztető tevékenység miatt 33 millió forint megtérítése érdekében adott be keresetet a cukorgyárat működtető gazdasági társasággal szemben a Kaposvári Törvényszéken.

 

kaposvar-cukorgyar-kornyezetszennyezes-1.jpg

 

Közleményük szerint a gazdasági társaság tevékenységének környezetre gyakorolt hatásaiért fokozott felelősséggel tartozik, köteles az általa okozott környezetkárosodásért helytállni, a társaságnak a védett halak pusztulásából eredő természetben okozott kárt a környezetvédelmi előirányzat javára kell megfizetnie.

(Fotók: pestisrácok.hu)

 


loading...