Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.24

Megvan az első magyar koronavírus-fertőzött

A koronavírussal kapcsolatos külügyi vonatkozású hírekről és tudnivalókról tartott sajtótájékoztatót hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár elsőként a Japán mellett karanténba helyezett szállodahajóról, a Diamond Princessről beszélt. A hajón dolgozott három magyar: egy zenész testvérpár valamint egy felszolgáló.

Közülük az egyik magyar koronavírus-tesztje pozitív lett.

Erről hétfőn kapott tájékoztatást a külügy – jelentette be Menczer Tamás, aki nem árult el róla személyes részleteket, arra sem utalt, hogy férfi vagy nő az, akinek pozitív lett a tesztje.

A megfertőződött magyart a hajón elkülönítették, várhatóan 2-3 nap múlva átszállítják egy kórházba vagy egy megfigyelőközpontba. Nem lázas, nem köhög, tünetmentes, jól van, mondta az államtitkár. Az érintettet többször is tesztelni fogják a megfigyelés alatt. Vele is kapcsolatban vagyunk, és a másik két magyarral is.

Ők továbbra is negatívak, jól vannak és tünetmentesek - közölte az államtitkár. A külügy segít neki, ma például feljuttattak a hajóra egy internet-hozzáférést is biztosító SIM-kártyát, mondta Menczer. A karantén olyan hosszú lesz nála, amennyire indokolt - hangzott el a tájékoztatón.

(Forrás: INDEX) (Fotók: CGTN. A Diamond Princess szállodahajó)

koronavirus-magyar-fertozott-1.jpg

magyar-koronavirus-fertozott-4.jpg

koronavirus-magyar-fertozott-2.jpg

 

loading...