Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.01

Megszökött farkas: nem keresik tovább az állatot

Nem keresik tovább a pécsi állatkertből megszökött farkast - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére vasárnap.
Szatyor Miklós indoklása szerint az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának.
"Csalikat helyeztünk ki az erdőkben, hátha kiderül, merre járhat, de a csalik érintetlenek maradtak" - jegyezte meg.

 

megszokott-farkas.jpg

(Szökött farkasra figyelmeztető felirat a pécsi parkerdőben, Pécs közelében 2015. november 1-jén. Előző nap megszökött a város állatkertjéből egy farkas, ezért bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben a Mecsekerdő Zrt. MTI Fotó: Sóki Tamás)

 

Kilőtték a pécsi állatkertből megszökött farkast vasárnap délután - írta a Bama.hu hírportál.
Szatyor Miklós, a farkasnak korábban otthont adó pécsi állatkert igazgatója a lapnak elmondta, hogy ő lőtte ki éles lőszerrel a szökött állatot.
Járókelők a Tubesnél vették észre az állatot, értesítették a rendőrséget, akik riasztották az állatkert illetékeseit. A farkas fenyegetően lépett fel és már sötétedett, ezért döntött Szatyor Miklós az éles lőszerrel való kilövés mellett - írta a Bama.hu.
A pécsi állatkert vezetője vasárnap azt mondta az MTI-nek, hogy nem keresik tovább a farkast, mert az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának.
A farkas szombaton délelőtt tíz óra körül szökött meg a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Az állat pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt
.MTI