Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.12

Megszállja a rendőrség a déli és a keleti határt is

A Hivatalos Értesítő legfrissebb számában jelent meg a a határforgalom ellenőrzésének végrehajtásáról szóló belügyminiszteri utasítás.

letenye-hataratkelo-2019.jpg

(A Letenye II - Gorican autópálya határátkelőhely)

Ebben Pintér Sándor célzott határforgalom-ellenőrzést rendelt el a shengeni külső magyar-szerb határátkelőhelyeken (kilépő-belépő) valamint a magyar-horvát és a magyar-román határátkelőhelyek belépő oldalán.

A magyar-szerb határszakaszon a Röszke-Horgos közúti és autópálya valamint Tompa-Kelebija közúti határátkelőhelyeken lesz célzott ellenőrzés.

Letenyét is érinti a szabályozás, itt a Letenye II - Gorican autópálya határátkelőnél lesz ellenőrzés és az Udvar - Dubosevica közúti átkelőnél is több rendőrre lehet számítani.

A magyar-román határon Ártánd-Bors, Csanádpalota-Nagylak, Csengersima-Petea, Kiszombor-Cenad, Nagylak-Nadlac, Vállaj-Urziceni határátkelőkön lesz fokozottabb rendőri ellenőrzés.

A rendőrség a célzott határforgalom-ellenőrzést 2019. április 12-e és 2019. május 5-e, valamint 2019. június 14-e és 2019. szeptember 15-e között a határforgalom intenzitásához igazodva végzi - rendelkezett a belügyminiszter.

Meg nem erősített információk szerint több egyenruhás jelenlétére azért lehet számítani az említett határátkelőhelyeken, mert egy újabb, Görögország felől várható menekülthullámra készül fel a rendőrség.

 loading...