Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.10

Megfelelő ipari takarítógép

A 8300-as gépben seprő és mosó funkciók is megtalálhatóak voltak, de ezen belül lehetőség volt csak mosó, illetve csak seprő funkciót használni. Ugyanakkor levegőszűrésre alkalmas poros elszívást is tartalmazott a seprő funkció. Az M17-es ipari takarítógép ugyanilyen funkciójú lesz, illetve ugyanúgy akkumulátoros meghajtással fog bírni, mint a 8300-as gép. Arról, hogy az M17-es gép akkumulátor kapacitása milyen lesz, még egyelőre nem rendelkeznek információval, de a 8300-as akkumulátora széles üzemidőt adott a gépnek. Egy feltöltés után ugyanis 8-12 órán keresztül volt képes takarítani megállás nélkül. Mivel a 8300-as gép seprő munkaszélessége 163 cm, a munkaszélessége 102 cm, így képes volt 7-8000 m2-t feltakarítani óránként. Ha ezt az eredményt tízzel megszorozzuk, óriási tisztítási teljesítménnyel szembesülhetünk.

 

ipari-takaritogep.png

 

A következőkben a Tennant fogja folytatni tovább ezt a teljesítményt az M07. Ami a fejlesztéseket illeti, élen jár a takarítógép piacon is. Az új gép átlagosan 435 literes tartálykapacitással bír, 85 literes seprőtartállyal, 75 dBA zajszinttel, 14000 m2 elméleti seprő teljesítmény/órával, 10000 m2 elméleti súroló teljesítmény/órával. A Tennanttól jól megszokott módon, az új gépben a legapróbb részletekre is odafigyeltek. LCD monitoros (Propanel) formában is vezérlőfelület normál nyomógombos helyett opcionálisan kérhető. Az LCD monitor elegáns külsővel rendelkezik és kezelése rendkívül könnyű. Könnyű lesz megérteni az ábrák, a jelzéseket és a funkciókat, akár csak egy Mac (Apple) számítógép esetében. Pin kód beállítására is ugyanúgy lehetőség van az LCD monitoron, hogy megvédje a gépet az illetéktelen behatolóktól.

Mivel csak egygombos technológiával rendelkezik, a kezelőnek fel kell ülnie a gépre, beindítja azt a zöld gomb megnyomásával, így a gép minden előre beállított egységet elindít. A használónak az egy gombot kell megnyomnia a gép teljes üzembe helyezéséhez. Az oldalsó mosókefe rugós mozgással bír, ha a gép valaminek mégis nekimenne, akkor ez a sérülékeny alkatrész behajlik a gép alá, majd visszaugrik az eredeti helyére az akadály megszűnése után. A Tennant M17 ütközője felett egy lehajtható fellépőt alakítottak ki, a kezelő a szennyvizes tartályt gond nélkül kezelheti.