Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.15

Megéri manapság egy eladó lakás Budapesten?

Sokan inkább elbújnának a külvárosba vagy vidékre a belvárosi forgatag elől, ahol nyugodtabb az élet. Egy eladó lakás Budapest szívében ugyanakkor sokaknak csábító lehet. Nem kell sokat autózni, ha bevásárlásról van szó, illetve a közintézmények is könnyebben megközelíthetőek, hogyha valamilyen ügyintézésre kerülne a sor. Mégis, milyen egy ideális lakás Budapest területén? Megéri egyáltalán lakást vásárolni manapság a fővárosban?

 

budapest-elado-lakas.jpg

 

Mekkora az anyagi kockázat?

 

Tény, hogy a legtöbb kulturális, munkahelyi és oktatási lehetőség a fővárosban található, viszont az is mindenkinek nyilvánvaló, hogy többek között, az itt található luxuslakások ára igen magasnak számít. Ezért fontos alaposan feltérképezni, hogy hol található és milyen a kiszemelt eladó lakás Budapest területén. Érdemes mérlegelni, hogy egy felújításra váró épületről van szó, esetleg az ingatlan már kulcsrakész állapotban átvehető. Mindkettőnek megvan a maga előnye, hogyha rendelkezünk a megfelelő anyagi háttérrel. Egy felújításra váró lakást a saját ízlésünk szerint alakíthatunk és nagyjából kiszámító, hogy ez mennyibe fog kerülni. Viszont a munkálatok sokáig elhúzódhatnak. Kulcsrakész lakást vásárolni kényelmesnek tűnhet, de érdemes kicsit jobban beleásnunk magunkat a kivitelezés minőségébe, mert sokat számít, hogy mi lapul a felszín alatt. Ebben nagy segítségünkre lehet egy épületgépészeti szakember, akinek többek között rálátása van az épület energiahatékonyságára is.

 

Hol található ideális eladó ház Budapest városában?

 

A fővárosban és környékén is remek házak állnak a rendelkezésünkre, de soha ne higgyünk csak a szemünknek. A házvásárlás szintén komoly döntést jelent, ezért vázoljuk fel az igényeinket egy szakértőnek, aki tisztában van budapesti ingatlanpiac jelenlegi állásával. Egy eladó ház Budapesten vásárlás esetén hosszú távú befektetést jelent, ezért fontos az ingatlannal szemben támasztott minden kritériumot sorra venni. Egy minőségi eladó ház Budapest bármelyik kerületében, pozitív értelemben változtathatja meg az életünket.