Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.23

Marketingben az animációs videó a nyerő eszköz

Miért? Igen egyszerű. Mert az emberek szeretik a videókat. Rohanó világunkban a rövidebb, kis videók célközönségtől függetlenül nagy népszerűségnek örvendenek, és ha ez egy kedves animáció, akkor garantált a videó sikere.

 

animacios-video-keszites.jpg

 

Egy jól megtervezett marketing stratégia tartalmaz animációs kisfilmet, mert egyediségével mágnesként vonzza magához az emberek figyelmét. Az érthető és világos animációs videó bárkivel képes lépésről-lépésre megértetni a legösszetettebb dolgokat is. Egyre többen tájékozódnak és értenek meg mindent videós tartalom fogyasztásával a világban, hiszen a videók képesek gyakorlatiasan és megbízhatóan informálni. A vizuális tartalom félreértések nélkül rövid idő alatt segít beleégetni az elhangzott információkat a célcsoport és talán csoporton kívüliek agyába is.

 

Egy szabályzat, egy ismertető vagy a tananyag stb. elolvasása száraz, unalmas és fárasztó feladat, ráadásul sok időbe telik. Ezzel ellentétben egy rövid videó színes, érdekes, lényegre törő, világos, egyszóval szórakoztató. Ezért az animációs videó nélkülözhetetlen a marketingben , érdemes a elgondolkodni a használatán. Az animáció bármilyen téma feldolgozására alkalmas eszköz, felhasználási területei pedig végtelenek. Promóció, oktatás, bemutató, prezentáció, ismertető, stb. csak néhány példa arról a sokszínű palettáról, ahol az animációs kisfilmek sikerrel alkalmazhatóak.

 

Belátható folyamat a rövid videók népszerűségének töretlen emelkedése. Elég csupán a Youtube videóira gondolni, amelyeknek egyre magasabb százaléka tartalmat szolgáltat, azaz ismereteket ad át, népszerűsít, oktat. A videó az eszköz, amelynek segítségével a legtöbb ember érhető el a legrövidebb idő alatt, viszonylag alacsony költségvetés mellett, de annál magasabb bevételi kilátásokkal. Egy marketing terv legfőbb célja a piac terjeszkedése, a minél szélesebb körű célközönség megteremtése, annak érdekében, hogy a promótált termék vagy szolgáltatás a lehető legtöbb ember figyelmét felkeltse és vásárlásra ösztönözze.

 

Az animációs videó magához vonja a figyelmet akkor is, ha a tartalom elsőre nem találkozik a néző, vásárló, potenciális ügyfél stb. igényeivel. Éppen ezért a videó segítségével elérhető, hogy azon emberek is megismerjék és megértsék a közvetíteni kívánt tartalmat, akik egyébként rá sem hederítenének arra, ha nem egy magával ragadó rövid kisfilm formájában tárnák azt elé. Vannak, akik a videók által olyan termékekről és szolgáltatásokról szereznek tudomást, amelynek létezéséről még nem hallottak, vagy úgy gondolták, elérhetetlen a számukra, esetleg nem is értették, miről van szó pontosan. A videó vizuális elemeivel egyedülállóan képes áthágni az idáig lehetetlennek vélt kommunikációs akadályokat, áttörni a nyelvi és kulturális különbségeket anélkül, hogy kényszerítene tartalmának befogadására.

 

Mindezek következtében az animációs videó több embert érhet el, ami a bevételek növekedéséhez vezethet, melynek köszönhetően a vállalkozás fejlődik, és még tovább terjeszkedhet.