Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.30

Marad a közepes terrorfokozat Magyarországon

A Belügyminisztérium (BM) indokoltnak látja a korábban elrendelt 3-as (közepes) terrorfokozat fenntartását - tudatta a tárca szerdán közleményben az MTI-vel.
A BM szinten tartja a korábban már bevezetett biztonsági intézkedéseket - közölték az MTI-vel, miután munkaértekezleten tekintették át Magyarország terrorveszélyeztetettségét a Terrorelhárítási Központban (TEK).

 

letenye-hatarzar-1.jpg

 

Tasnádi László, a BM rendészeti államtitkára, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Hajdu János, a TEK főigazgatója és Kiss Zoltán, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója meghallgatta a TEK vezetőinek, az Információs Hivatal főigazgatójának és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatójának beszámolóját az egyes szolgálatok rendelkezésére álló nyílt, operatív és hírszerzési, valamint a külföldi partnerszolgálatoktól kapott információkról - írták a közleményben.
Az elhangzottak alapján Magyarország veszélyeztetettsége annak ellenére nem zárható ki, hogy konkrét fenyegetettségről egyetlen rendvédelmi szervezetnek és a titkosszolgálatoknak sincs információjuk - hangsúlyozták.
Európa országainak érintettsége miatt a korábban elrendelt 3-as (közepes) terrorfokozat fenntartása indokolt, a figyelem, a már bevezetett intézkedések folyamatosan magas szinten tartása továbbra is elengedhetetlen az ország biztonsága érdekében - írták.
A környező országok gyakorlatához hasonló intézkedések megtételén túl a TEK megerősítette műveleti készenlétét, az ország teljes területén pedig továbbra is érvényben van az országos rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés - olvasható a közleményben.
A TEK az MTI megkeresésére november 25-én azt írta: a november 20-án hatályba lépett, a terrorizmus elleni küzdelem feladatainak egységes végrehajtási rendjéről szóló kormányhatározat szerint a 3-as (közepes) terrorfokozatot kell irányadónak tekinteni. Ez megfeleltethető a korábbi jogszabály alapján kihirdetett B fokozatnak. MTI