Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.17

Lisszaboni repülőjegy: mediterrán utazás portugál földre

Páratlan építészeti remekművekben gyönyörködne? Átélné a mediterrán nyár kínálta élményeket egy egészen különleges hangulatú városban? Érdeklődik a történelem és a természeti látványosságok iránt? S minderre a megszokott adriai kiruccanásokat háta mögött hagyva, egy izgalmas országban vágyna? A lisszaboni repülőjegy a paravion.hu információi szerint is minden korábbinál keresettebb, s egyre többen döntenek úgy, hogy a történelmi múlt nevezetességeit és napjaink kikapcsolódási lehetőségeit egyaránt felsorakoztató területet választják utazásuk céljául. Nézzük, miért olyan kedvelt Lisszabon, s mely látnivalóit nem szabad kihagyni a lisszaboni repülőjegy beszerzését követően!

 

lisszabon-agyu.jpg

 

Fiatalos, bohém városnegyedek

 

Lisszabon különleges hangulatát részben azoknak a városnegyedeknek is köszönheti, melyek egyszerre viselik magukon a középkori építészeti jelleget, de ugyanakkor nem nélkülözik a modern, fiatalos, sokszor talán kissé bohém jellemzőket sem. A Felsőváros épületeinek kőkeretes ablakai, a kanyargós, macskaköves utcák és az azokról nyíló számos szórakozóhely, kávézó és bár remek sétáknak kínál színteret. A városkép jellegzetes részét képezik a színes épületek, amelyek leginkább egy városon belüli kis falura emlékeztetnek egységes stílusuknál fogva. A kerületekben nem ritka az élőzenés szórakozás, de a középkori apró terek és szűk sikátorok is a város felfedezésére csábítanak.

 

Történelmi és vallási épületek árnyékában

 

Lisszaboni repülőjegy vásárlás alkalmával érdemes már előre utánanézni, milyen neves építmények találhatóak meg a városban, hiszen a jó időbeosztás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kényelmesen sikerüljön végigjárni minden arra méltó helyszínt. A Szent György fellegvárból páratlan kilátás nyílik a környékre, a robosztus várfalakon pedig kellemes sétát tehetünk. Az árnyékról fenyőfák, olíva-, és parafa fák gondoskodnak, de lehetőségünk van arra is, hogy megismerkedjünk Lisszabon történetével, méghozzá multimédia show keretein belül. Hasonlóképp hozzá tartozik a város történelmi múltjához a lisszaboni katedrális, mely a 12. században épült. Az eklektikus stílusú épület egyik jelentős kincse a keresztelő kút.

 

Gótika elefántcsont színben

 

A város kihagyhatatlan látnivalója a Jeromosok kolostor, mely nem csak az itt megtalálható Vasco da Gama síremlék miatt érdemes a felkeresésre. Az épület kimagasló értéket képvisel színvonalas kialakításánál fogva, éles tornyai és tengeri motívumai a fotósok kedvelt célpontjainak is számítanak. A Jeromosok rendje egyébként a tengerészek lelki békéjét is zászlajára tűzte egykoron. Ha lisszaboni repülőjegy vásárlásán gondolkodik, ezt a látnivalót éppen úgy nem érdemes kihagyni, mint a környékén megtalálható Felfedezők emlékművét, ahol időszakos kiállítások és portugál felfedezők alakjai várják a látogatókat- nem is beszélve a mesés építményről.

 

Ötmillió liter víz tengeri csodákkal

 

A világ második legnagyobb Aquariumaként számon tartott Ócenárium medencéiben ötmillió liter víz elfér, és benne természetesen Földünk óceánjainak legszebb élőlényei. A vízi állatok és növények mellett hüllők, kétéltűek és madarak is megcsodálhatóak a komplexumban, amely méltán tartozik kicsik és nagyok kedvenc látnivalói közé a városban. A lisszaboni repülőjegy azonban nem csak e nevezetesség miatt éri meg, hanem azért a páratlan élményért is, melyet a hangulatos város minden látnivalójával csak még inkább feledhetetlenné tesz.