Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.06

Létszámleépítés a Tescónál

A Tesco egy országos személyügyi adminisztrációs központot hoz létre; a korábbi struktúra megszűnése 145 dolgozót érint, ugyanakkor az új központban 110 munkatársat tud majd foglalkoztatni új munkakörökben a cég - közölte a Tesco sajtóosztálya az MTI érdeklődésére.

 

tesco.jpg

 

Korábban a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azt közölte, hogy az átalakításból adódóan a munkáltató csoportos létszámcsökkentést hajt végre, ami kiterjed a fővárosra és 9 megyére, az  érintett munkavállalók tervezett létszáma pedig 141.
A vállalat tájékoztatása szerint azok a munkavállalók, akiknek a munkaköre az új központ megalakulásával megszűnik, lehetőséget kapnak, hogy pályázzanak az újonnan létrejövő pozíciókra. A cég emellett mindent megtesz annak érdekében, hogy minden érintett kollégát tovább tudjon foglalkoztatni.
A Tesco március 10-én tájékoztatta a változásról a dolgozókat, jelenleg minden érintett munkavállaló munkaviszonyban áll. Az új munkakörökről a következő hetekben egyeztetnek - áll a Tesco írásos válaszában.
A KDFSZ tájékoztatása szerint az átszervezés személyzeti, humánpolitikai vezetőket és adminisztrátorokat, valamint kereskedelmi tervezői, szervezői munkaköröket, továbbá ügyviteli alkalmazottakat érint. MTI