Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.26

Különleges ötletek egy izgalmas nappalihoz

Cikkünkben a nappali alapvető kellékeit és dekorációs elemeit vesszük górcső alá, de egy csavarral - a klasszikus ötletek helyett formabontó megoldásokat javaslunk, hogy az Ön nappalija minden vendégét lenyűgözze! Nézzük is a tippeket!

 

nappali.jpg

 

Szőnyegek

A rétegezve lerakott szőnyegek egy népszerű, mégis gyakran figyelmen kívül hagyott nappali dekorációs ötlet a professzionális belsőépítészek körében. Ehhez a trükkhöz 2-3 szőnyegre van szükség: egy túlméretezett szőnyegre, amely alapként szolgál, és pár normál vagy kisebb méretű darabra. Az alapszőnyeg általában egy természetes pamut szőnyeg, amely semleges színű (gondoljunk csak a bézsre, a világosszürkére vagy az elefántcsont színére), lapos szövésű, így gyűrődés nélkül fekszik a földön. A tetején lévő, úgynevezett akcentusszőnyegek általában élénk színekkel és művészi mintákkal rendelkeznek. Lehetnek keleti / perzsa szőnyegek, geometriai formákat mintázó, modernebb darabok, de használhatunk akár báránybőrt is.

Növeljük a teret

Sok belső építész használja azt az egyszerű trükköt kisebb nappalik esetében, hogy a túlzsúfoltság helyett inkább kisebb bútorokat választ, így például apróbb dohányzóasztalok használatával éri el a kívánt illúziót. Tükrök, illetve a falra helyezett bútorok vagy képet szintén nagyban javítják a térérzetünket akár apróbb helyiségekben is.

Használjunk sok zöldet

Ha gyorsan életet szeretnénk lehelni a nappaliba, jól megtervezett beltéri növényzet lehet a megoldás. Különösen hasznos trükk a semleges színű helyiségekhez. Egy-egy élettel teli zöld növény egy kopár szobát tiszta, üde és tágas hangulatúvá varázsolt. Azzal még jobban rásegíthetünk, ha a zöld a dekorációban is visszaköszön - például párnák esetében.

Jöhet valami igazán személyes

Az egyre gazdagodó belsőépítészeti lehetőségek, valamint a megfizethető, modern bútorok és dekorációk hozzáférhetősége az “előre gyártott” nappalikhoz vezetett. Ezért, ha igazán saját ízlésünkre formálnánk, jöhetnek a személyes holmik.

Ha nagy a család, akkor itt a pillanat, hogy ország-világgal megosszuk a gyerekek műveit, vagy éppen a legjobban sikerült családi fotókat. Ismét trendi az ősök fotóit kitenni, így ne szégyelljük azt sem, ha van egy-egy remek képünk a nagyszülőkről!

A fotó forrása:

Photographee.eu / Shutterstock.com

 


loading...