Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.19

Krémmánia alapok nemcsak kezdőknek

Ha azon emberek csoportjába tartozunk, akiknek még soha semmilyen problémájuk nem volt a bőrével, akkor nagyon szerencsések vagyunk. Általában egyáltalán nem ez a jellemző, így a krémmánia már tinédzser korban a kezdetét veszi és tart egészen életünk végéig. Lemosók, kencék, bőrradírok és egyéb készítmények végeláthatatlan sorát kell kipróbálni, amíg rátalálunk arra az egyre, amelyik az esetünkben is működik. Legalábbis egy darabig, aztán vagy a gyártó változtat egy kicsit az összetételen vagy a bőrünk típusa alakul át.

 

Azonban nem szükséges, hogy extrém irányba menjen el a krémmánia, mert van néhány tipp és trükk, amivel hamarabb találhatunk rá a tökéletes hidratálóra. Először is szükséges megállapítani a bőrünk típusát. Kombinált? Száraz? Zsíros? Esetleg extrán száraz? Amint ezzel megvagyunk, következhet a krémmánia második lépése, vagyis milyen összetevőket keressünk és miket kerüljünk. Az utóbbi csoporttal kezdve a listát, mindenképpen meg kell említeni a parabéneket, ugyanis ezek jelentős zavart okozhatnak a hormonrendszerben. Amennyiben ezt sehogy nem tudjuk kikerülni, akkor ügyeljünk rá, hogy metil-, etil- vagy propil-parabén került bele a krémbe és nem valamelyik olcsóbb, ám sajnálatos módon nagyon gyakran alkalmazott fajtája.

 

arcapolas.jpg

 

Az SLS elnevezésű komponens is kerülendő, főleg akkor, ha esetleg alapból száraz bőrrel rendelkezik. A tisztítóanyagként működő szer eredményesen távolítja el a zsírt, viszont a szárazabb bőrt még jobban kiszáríthatja. Ha lehet, voksoljunk inkább az SCS-re. Van még egy-két kerülendő alkotóelem, a teljes lista az oldalon után elérhető. A krémmánia soron következő pontja, hogy mit is tartalmazzon a termék. Sok zsíros bőrrel rendelkező személy gondolja úgy, hogy a választott termék elég ha csak mattít és szabályozza a zsíros bőrt. Ez azonban tévedés! Az elsődleges funkciója a hidratálás kell legyen.

 

A krémmánia témakörben már régóta kutakodók talán tudják, hogy amennyiben egy készítmény panthenolt vagy aloe verát tartalmaz, akkor az valószínűleg jó választás lesz és érdemes kipróbálni. Nem szabad megfeledkezni az éjszakai krém használatáról sem, viszont arra oda kell figyelni, hogy ez a kenőcs más funkciót lát el, mint a nappali krém. Tuti krémmánia tipp, hogy az összetevők sorrendje egyben a mennyiségét is jelzi, így általánosságban elmondható, hogyha az első 5 alkotóelem rendben van, akkor nagy baj nem lehet. Amennyiben szeretne még több, esetleg még specifikusabb kulisszatitkot is megtudni, akkor mindenképpen kattintson a krémmánia oldalára!

 

loading...