Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.11

Koronavírus- Tizenháromra nőtt Magyarországon a fertőzöttek száma

Tizenháromra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon szerda reggel.

A nő már napok óta a Szent László Kórházban van elkülönítve.
Az ő esetében is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás - írták.
Az újonnan diagnosztizált fertőzött a népegészségügyi hatóság számára már ismert volt, mint a harmadik beteg brit férfi kontaktja. A férfi Debrecenben él és gyakran járt Milánóba.

koronavirus-magyarorszag-2.jpg

(A fotó illusztráció)

Magyarországon eddig 13 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 8 iráni, 1 brit, és 4 magyar állampolgár.
A kormányzati portál adatai szerint szerda reggel 53-an voltak karanténban koronavírus gyanúja miatt és a szakemberek 531 mintavételt végeztek. MTI

A fertőzés terjedése emberről-emberre jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékokkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal történik. A fertőződés tünete láz, száraz köhögés, légzési nehézség, lappangási ideje legfeljebb 2-12 nap, átlagosan 5-6 nap.

A betegség 80%-ban enyhe tünetekkel lezajlik, azonban főképp az idős és /vagy egyéb krónikus betegségben szenvedő embereknél súlyos formában jelentkezhet. Speciális kezelés, védőoltás egyelőre nem áll rendelkezésre. A vírus nagyon gyorsan terjed zárt közösségekben.

Meghaladta az ezret az USA-ban a koronavírusosok száma | Hungarianpress

Meghaladta az ezret az azonosított fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - közölte a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem, amely az országos járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) mellett rendszeresen közli az új típusú koronavírus-járványra (Covid-19) vonatkozó adatokat és fejleményeket. Az ezredik esetet szerdára virradó éjjel jelentették Kaliforniából. A betegek száma ezzel vasárnap óta csaknem megduplázódott.

 

loading...