Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.27

Kormánytagot akart "kivégezni" a TEK által elfogott, előzetesben lévő két férfi

A Belügyminisztérium rendészeti államtitkárának közlése szerint kormánytagot akart "kivégezni" a Terrorelhárítási Központ (TEK) által a múlt hétvégén elfogott, később előzetes letartóztatásba helyezett két férfi.

 

kormanytagot-akart-kivegezni.jpg

(Pintér Sándor belügyminiszter (j2) és Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára (j) a Terrorelhárítási Központ közelmúltbeli terrorellenes akciósorozatáról tartott sajtótájékoztatón a Készenléti Rendőrség fővárosi központjában 2015. november 27-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

 

Tasnádi László a tárca pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva beszélt erről. Azt nem mondta meg, hogy pontosan ki ellen tervezett támadást a két férfi, annyit közölt: a szélsőséges nézeteket valló gyanúsítottak egy laza szerveződésű, "hadsereg" elnevezésű csoporthoz tartoztak.
Pintér Sándor belügyminiszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy operatív eszközök felhasználásával jutottak el a két gyanúsítotthoz, és idézte a gyanúsítottakat, akik szerint fegyvert fogva meg kell győzni a kormányt, hogy "adják fel a hatalmukat". MTI