Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.30

Kormánymű felújítás előtti 7+1 hasznos tipp

A kormánymű felújításnál is igaz lehet, hogy olcsó húsnak híg a leve. Azaz van, amikor érdemesebb rááldozni nagyobb összeget rögtön, mintsem egy kedvezőbb megoldással a végén akár a többszörösét is kifizethetni az előre tervezettnek.

Nem kell feltétel nélkül elhinni, hogy a kormányművünk már nem javítható. Célszerű olyan szerelőt választani, aki ingyenes bevizsgálást vállal, már így is spórolhatunk. Álljon itt most 7+1 kormánymű felújítás tipp, hogy tudjuk, mire figyeljünk.

 

szervokorma--nyjavi--ta--s.jpg

 

1. Bontóból milyet ne?

 

Semmiképpen nem szabad már kopott alkatrészt vásárolni a bontóból, azért sem, mert a bontott alkatrészekre nincsen garancia. Egy használt alkatrész mindig lutri. Vagy jó, vagy nem. Vagy ha jó is, lehet csak ideig-óráig.

 

2. Mindig legyünk körültekintőek, hogy kivel is szeretnénk elvégeztetni a javítást!

 

Mint sok más területen, itt is fontos, hogy járjunk utána mi lehet mások véleménye az adott termékről, vagy szolgáltatásról. Legjobb a véleményeket elolvasni, melyhez csak annyit kell tennünk, hogy kicsit utánaolvasunk az adott cég munkásságának, hogy tudjuk, mennyire voltak elégedettek a korábbi ügyfelek. A sok negatív kritikát kapót általában teljesen jogosan utasítjuk el, de a kevés véleményt bezsebelő vállalkozásokat is érdemes fenntartásokkal kezelni.

 

3. Minden esetben kérjünk számlát!

 

Már az elején tisztázzuk, hogy a javításról számlát kapunk-e. A számla egyben garanciaként is funkcionálhat. Sokan megörülnek annak, hogy számla nélkül 27%-os kedvezményt kapnak, de akkor hogyan lehetne igazolni a javítás tényét? Mindenképpen kérjünk számlát. Kötelesek adni.

 

4. Ki- beszerelésnél is minden alkalommal kérjünk számlát!

 

Ezzel is fedezve azt, hogy minden egyes ki- és be szerelésnél át legyünk verve és igenis, vállalják fel, hogy teljeskörű felelőséggel bírnak az elvégzett munkájuk iránt.

 

5. Legyen a garancia minimum 1 év után is érvényesíthető

 

Egy felújított kormányműnek, ha minden megfelelően és teljeskörűen zajlik, akkor pont annyit kell kibírnia, mint a gyári új alkatrésznek.

 

6. Használjuk ki az ingyenes szállíthatóság lehetőségét!

 

A fővárosban még csak-csak megoldott a kormánymű felújítás. A fővároson kívül azonban, már könnyen döntenek az emberek a megrendelés mellett, melynek szállítási költsége igen magas lehet, ezért célszerű olyan vállalkozást keresni, ahol garantálják az ingyenes kiszállítást.

 

7. Mindig kérjük el a gumiharangot!

 

A gumiharang ugyanis jár a felújítás mellé, ezt azonban sokan nem tudják. A meghibásodott kormányműért sok esetben az elhasznált gumiharang a felelős. A gumiharang gyakran berepedezik és így a lyukakon nagyon könnyen bejutnak a szennyeződések Egy gumiharang átlagosan 2-5000 forint. Miért ne spórolnánk meg ezt a összeget, valamint azt az időt, amit a gumiharang megvásárlásával töltenénk azzal, hogy rákérdezünk a szerelőnél, ha esetleg nem kaptunk?

Ha szervokormány javításban gondolkozik, még több mindent megtudhat a Szervokormányjavítás.hu oldalon.