Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.20

Könyvvizsgálat

A könyvvizsgálat nem csupán törvény által előírt kötelezettség , hanem kedvező lehetőséget is jelenthet a felelős cégvezetők számára. Azon felül, hogy a könyvvizsgálat rámutat a költséges hibákra, segítségével optimalizálható a vállalat működése is, így jóval többet jelent, mint a számviteli törvénynek, szabályainak való megfelelés.

A könyvvizsgáló képes előremutató javaslatokat adni a vállalat hatékonyságának növelésére, mindehhez egy átfogó kockázatelemzés és a működési feltételeket alapos megismerése szükséges. A kockázatok csökkenésével és a befektetések értékének megőrzésével az egész vállalat teljesítménye javul.

A folyamatos kommunikáció során az ügyfelek tájékoztatást kapnak a fellépő problémákról, de a lezárást követően is rendelkezésre állnak bármely kérdés megválaszolásában.

 

konyveles.jpg

 

A könyvvizsgáló független és tárgyilagos szakmai véleményezése által a könyvvizsgálat eredményeképpen az érdekelt felek (cégvezetők, tulajdonosok, hitelezők) valós és megbízható képet kapnak a gazdálkodó vagyoni és pénzügyi állapotáról.

A könyvvizsgáló személye az, aki a különböző pénzügyi beszámolók valós mibenlétét biztosítja. A proaktív javaslattételek a befektetések értékmegőrzésére segítik a költséghatékonyság javítását és a vállalatvezetés teljesítményének növelését is.

A könyvvizsgálati szolgáltatást és munkavégzést is a vállalat egyedi kultúrájához és szakterületének sajátosságához igazítják, igény esetén akár nemzetközi számviteli szabványoknak megfelelően. A könyvvizsgálaton túl rendelkezésre állnak a kockázatkezelési és döntéshozatali kérdésekben, valamint a belső ellenőrzési rendszerek kialakításában is.

 


loading...