Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.07

Köd lesz szinte mindenhol

Európa déli részének időjárását továbbra is egy anticiklon alakítja, ennek hatására jellemzően nyugodt, az évszakhoz képest enyhe az idő, sokfelé derült az ég, de főleg az alacsonyabban fekvő, szélcsendes vidékeken tartósan megmaradó köd is kialakul. A Földközi-tenger menti országokban a legmagasabb nappali hőmérséklet meghaladja a 15, néhol a 20 fokot, ezzel szemben az Ural előterében a nappali maximum csupán 0, -1 fok közelében alakul. Ennek az anticiklonnak a peremén, illetve ettől északabbra elsősorban a Brit-szigetek, Skandináv-félsziget és a Kelet-európai-síkság északi részén ciklonok okoznak jelentős csapadékot, borult, szeles időjárást. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását is ez a magasnyomású képződmény és a hatására kialakult hidegpárna alakítja, jellemzően borult, párás időre lehet számítani, többfelé szitálással.

 

7-es-fout-kod.jpg


Várható időjárás az ország területén kedd estig
 
Többnyire borult, párás helyenként tartósan ködös idő várható, kedden az Észak-Alföldön vékonyodhat el néhol a felhőzet. Szitálás bárhol lehet, éjszaka nyugaton ónos szitálás is előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1,+4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 4, 7 fok körül alakul. MTI