Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.01

Kislány arcának csapódott a tűzijáték

Több mint tíz esetben kellett intézkedni a rendőröknek pirotechnikai eszközök miatt szilveszterkor - közölte a rendőrség hétfő reggel az MTI-vel.
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint december 31. 12 óra és 2018. január 1. 6 óra között a rendőrség országszerte 15 esetben 12 emberrel szemben indított eljárást pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt
.

 

tuzijatek-szilveszter.jpg

 

A rendőrség három könnyű sérüléssel végződő balesetről tud. Példaként említették, hogy Százhalombattán, a Szent István téren tűzijáték repült egy 8 éves kislány arcának, aki könnyű sérülést szenvedett.
Szolnokon feltehetően egy pirotechnikai terméktől egy németjuhász kutya tappancsa roncsolódott. A rendőrök önkéntes állatvédő segítségével gondoskodtak az orvosi ellátásáról.
Szombathelyen anyagi kár keletkezett, miután éjfélkor egy üres lakás ablakába beszorult egy utcáról indított "rakéta", és emiatt meggyulladt egy ablak.
Zalaegerszegen szintén egy tűzijátéktermék tört be egy ablakot - olvasható a rendőrségi közleményben. MTI

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán azt közölte:

A mentők 3189 esetet láttak el Szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 1107 volt.
Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.
A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, ahol általában kéz, arc, és szemsérülteket kellett ellátni.
Előfordult olyan eset, ahol egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő súlyos, roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.
Közlekedési balesetek, verekedések, szénmonoxid mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is közel 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt.