Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.18

Kimosta a sínek alól az ágyazatot az özönvíz Balatonmáriafürdőnél

A hétfő délutántól estig tartó felhőszakadás gondokat okozott az ország vasútközlekedésében. A dél-balatoni vonalon továbbra is késésekre kell készülni - közölte a Mávinform kedd reggel az MTI-vel.

 

balatonmariafurdo-rendorseg.jpg

(A felhőszakadáskor a balatonkeresztúri rendőrőrs is totál vízben állt. Fotó: Facebook)

 

balatonmariafurdo-ozonviz.jpg

(Fiú visz egy lányt a vízzel elöntött utcában a felhőszakadás után Balatonmáriafürdőn 2015. augusztus 17-én. MTI Fotó: Varga György)

 

A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonal Balatonszentgyörgy és Fonyód közötti szakaszán a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek, a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson mintegy két kilométer hosszú szakaszon kimosta az ágyazatot a váltók és a sínek alól. Emiatt az érintett szakaszon bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom.

A vasúttársaság vonatpótló buszokat rendelt, amelyek Fonyód és Balatonszentgyörgy között közlekednek. A személyszállító vonatok felármentesen vehetőek igénybe Budapest-Déli-Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa-Gyékényes között.

Kedden a tervek szerint több vagon ágyazatkavicsot szállítanak Balatonmáriafürdőre, hogy kijavítsák a pályát. A munka menetétől függ, hogy mikor indul meg újra a vonatközlekedés a dél-balatoni vonal teljes hosszában.