Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.13

Kezdeményezték az inárcsi gyermekjólétist leszúró férfi letartóztatását

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak férfinak a letartóztatására, aki leszúrta az inárcsi hivatalban családsegítőként dolgozó nőt.
A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a bűnügy előzményeiről azt írta: a gyanúsított, egy inárcsi férfi anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került.
A férfinak és családjának júliusban el kellett volna hagyniuk a házukat.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni nekik, azonban nem járt sikerrel. Amikor a férfi ezt a családsegítői irodában az ügyintéző nőtől hétfőn megtudta, dühös lett, elővette kését és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt.

inarcs-gyilkossag.jpg

(Helyszíni szemle Inárcson. Fotó: police.hu)

A férfi ezután átment a polgármesteri hivatalba, ahol elmondta, mit tett.
A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
A főügyészségi közlemény kitér arra, hogy a bűncselekmény, amelyben nyomoznak, minősített emberölés, ennek büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.
Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani, és annak veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért kezdeményezte a férfi letartóztatását. MTI

 

loading...