Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.12

Készüljön fel a melegre nyári ventilátorokkal!

Jön a tavasz, majd a nyár, s ez utóbbi tudjuk, hogy néhány éve eléggé megvisel minket, tekintve, hogy milyen hőséggel jár. Ilyenkor mindenki már jó előre igyekszik bebiztosítani magát olyan eszközökkel, berendezésekkel, amelyekkel átvészelhető a szezon. A légkondicionáló eszközök ma már igen elterjedtek, azonban sokan allergiás reakciókkal küzdenek működésük mellett. 

 

Szerencsére más megoldás is van. A következő pár sorban olyan speciális ventilátorokról lesz szó, amelyeknek használata kifejezetten a nyári időszakban ajánlott. Lássuk, hogy milyen lehetőségei vannak! 

 

ventilator.jpeg

 

Mire jók nyáron a ventilátorok? 

 

Azt hiszem, elég evidens, hogy nyáron a ventilátorok segítenek kicsit “lehűlni” az embereknek. Bizonyos lakástípusokban szinte kibírhatatlan tartózkodni a melegebb hónapokban. Akik panellakásban laknak, mindent megtesznek, hogy elviselhetőbbé tegyék ezt az időszakot. 

 

De hogyan is segítenek a ventilátorok? A ventilátorok tulajdonképpen nem hűtik a levegőt a légkondival ellentétben, hanem kergetik azt. Ez mégis kellemes, mondhatni szellős érzést biztosít számunkra. 

 

A mennyezeti ventilátor használati előnyei

 

Akiknek a túlzott huzat zavaró, a mennyezeti ventilátor bevetése ajánlott. Ezek úgy működnek, hogy a magasban megrekedt levegőt egyszerűen visszanyomják a földre. Így a nyári napokon hatásosan keverik a levegőt. 

 

Ha nem szeretné az utolsó pillanatra hagyni a beszerzést, akkor az AeroVentil nyári ventilátorai között már most megtalálhatja a tökéletes darabokat!

 

Ezt a típust egyébként még azért is érdemes alkalmazni, mert az üzemeltetése nem jár nagy zajjal, s akár kis alapterületen is hatásos, ahol a belmagasság viszonylag nagy. 

 

Mire jók a fali ventilátorok?

 

Beszerezhetőek továbbá falra szerelhető ventilátorok is. Ezek gyakorlatilag ugyanolyan elven forgatják a levegőt, mint a legtöbb ventilátor. A különbség talán csak az, hogy ez esetben jobban érzékelhető a huzat, mint mondjuk a mennyezeti változatok esetében. Ez a megfelelő irányba forgatva segít kellemes érzést nyújtani a lakók számára. 

 

Mindkettő állítható sebességfokozattal rendelkezik, és igazából egyik sem fog csalódást okozni. A kérdés csak az, hogy Önhöz melyik típus áll közelebb. 

 

Asztali ventilátorok

 

Sokan asztali ventilátorokban látják a megoldást, amit csak egyszerűen az íróasztalra helyeznek, és folytatják tovább mindennapi tevékenységüket. Habár ez is különféle méretben kapható, azonban ezek többnyire csak egy adott területen forgatják a levegőt, tehát nem biztos, hogy elég nagyok ahhoz, hogy az egész helyiségben érezhessük a hűsítő hatást. 

 

Talán emiatt is jelentős, hogy speciális darabokat szerezzünk be. A felsorolt nyári ventilátorok mindegyike eleget tesz az alapvető feltételeknek és megfelel a sajátos igényeinek.