Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.01.06

Kertjében fagyott halálra egy idős asszony

A hosszan tartó nagy hidegben fokozottan kell figyelni a hajléktalan emberekre vagy a fűtetlen lakásban élőkre.
A rosszabb egészségügy állapotban lévők a mínuszokban pár óra alatt teljesen kihűlhetnek.
Feltételezhetően megfagyott egy férfi a főváros IX. kerületében.
Holttestére egy áruház mögött, egy benzinkút közelében bukkantak rá járókelők.
Baranya megyében pedig egy idős asszony valószínűleg elesett a kertjében és a mentők már nem tudták megmenteni az életét - hangzott el az MR1 Kossuth Rádió ma déli, Krónika című műsorában.

Mint korábban arról beszámoltunk december végéig mintegy 80-an fagytak meg az országban.

 

fagyhalal.jpg

 

Mindenhol visszavonta vagy elsőfokúra mérsékelte a viharos szél veszélye miatt kiadott másodfokú, narancsszínű riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az extrém hideg miatt négy megyében másodfokú a fővárosban és hat megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
A viharos szél miatt továbbra is figyelmeztetés - de már csak elsőfokú - van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. Ezekben a megyékben továbbra is lehetnek 70 kilométer/óránál erősebb széllökések.
Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hófúvás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet - írta az MTI