Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.26

Kerékpárral a Mura mentén - Cycling in a Network 2.0

Meglátogattuk a Mura-folyó mentén elhelyezkedő területeket, ahol a a Cycling 2.0 (CIAN 2.0) projekt keretén belül Nagykanizsa, Zalakaros városok és a Muraközi Idegenforgalmi Közösség együttműködést alakított ki saját turisztikai identitásuk és eredeti turisztikai kínálatuk megteremtésében.

 

kerekparos-turizmus-0.jpg

 

A térség a tenyerén kínálja a történelmi és kulturális örökség, az autentikus gasztronómia és a Natura 2000 védett táj vonzó természeti környezetét. Eddig a terület nem a cikloturisták érdeklődésének középpontjában állt, de a projekt tevékenységeivel ez a terület új, vonzó célponttá válik

 

kerekparos-turizmus-5.jpg

 

A projekt megvalósítása révén új infrastrukturális létesítmények, kerékpárutak és akadálypályák, szerviz állomások, turisztikai információs központok, közös események, nyomtatott és több nyelvű térképek, web oldal, smart telefonokon használható applikáció került marvalósításra, ahhoz, hogy a látogatóknak a határ és a Mura folyó mindkét oldalán megkönnyítse a projekt területen való közlekedést és lehetővé tegye az aktívabb látogatásokat.

 

kerekparos-turizmus-6.jpg

 

A szolgáltatások fejlesztésére és egységesítésére a Cyclist Welcome Classification System szolgáltatásminősítési rendszer a kerékpáros turisták részére betekintést nyújt a desztinációk által kínált infrastruktúra fajtájáról és minőségéről.

 

logos_hu.jpg

 

A desztináció látogatások során a mai turisták többet szeretnének mint kerékpározni és szálláshelyet keresni. Szeretnék felfedezni a desztinációt és az embereket, részt venni az eseményeken, szoros kapcsolatot kialakítani a szomszédos régiókkal, szívesen fogadottnak érezni magukat és pontosan épp ezek az elemek kerültek megvalósításra a projektpartnerek aktív együttműködésével.

 

letenye-kerekparos-turizmus.jpg

 

A projektnek köszönhetően nagyon különleges módon tapasztalható meg a Mura folyó menti egyedülálló térség gazdagsága és biológiai sokfélesége - kerékpáron és a természettel való kapcsolatban. A turisták a két ország Horvátország és Magyarország területein található attrakciókat egy napon belül meglátogathatják, kidolgozásra került több mint 60 különböző kerékpáros turisztikai ajánlat, egészen az egynapostól a három napos ajánlatokig a látogatók minden korosztálya számára - kerékpárosok, családi programok, kerékpáros túrák az aktív kerékpárosok részére.

 

Megerősödött a horvát és a magyar helyi résztvevők közötti partnerség és új lehetőségek valósultak meg a Mura folyó határmenti régiójában, mint újabb turisztikai desztinációk közös promóciójának fejlesztése és a természeti értékek és a szépség védelme.

 

cycle-logo-orange.png

 

www.cycleinanetwork2.eu