Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.17

Kérdések és válaszok a sávrolóról

Egyelőre újdonságként szerepel a piacokon, rendkívül modern, praktikus belső árnyékoló a sávroló. Népszerűsége folyamatos és megállíthatatlan. Jelenleg csak a redőny képes maximális fényzárásra, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a sávroló tulajdonságai nem lennének előnyösek. Kiválóan képes ugyanis megszűrni a kintről beszűrődő napfényt, könnyű szabályozhatóságának köszönhetően mi döntjük el, mekkora fényt szeretnénk kintről beereszteni a lakásba, napközben teljes sötétséget azonban nem érhetünk el ezzel a módszerrel.

 

redony-savrolo.jpg

 

„Kifejezetten ugyanis beltéri használatra ajánlják, az időjárás viszontagságai: a hó, hőmérsékleti különbségek, fa miatt nem használhatjuk külsőleg.” – teszi hozzá Sárközi János, a Csancsa Árnyékolástechnikai Bt-től. Rendeltetésszerű használat esetén a sávroló élettartama végéig nem kell hozzányúlni karbantartás miatt, az árnyékolónál azonban így is felléphet hiba, de ezt olcsón lehet javítani.

A szövetanyaga egésznek hasonló, mint a rolettáé, nem lehet semmi esetre sem leválasztva a szerkezetről mosógépben kimosni, vagy tisztítószerrel kezelni. Mivel impregnált felületről beszélünk, az efféle módszerek súlyosan károsítják az anyagot. Ez esetben portalanítás szükséges, tiszta vízzel, nedves ronggyal ajánlatos eltávolítani róla a különböző szennyeződéseket.

Egy speciális árnyékolóról van szó, aminek működtetése elsőre nem tűnhet egyértelműnek, lamellái pontosan úgy mozgathatóak, mint egy reluxa, így gyöngylánccal egyszerűen állíthatjuk a lamellák állását és záródását. Könnyen motorizálható a sávroló akkor, ha megfelelő mennyiségű hely áll rendelkezésre, illetve a csatornázni tudunk hálózati hozzáférést a megfelelő helyre. A motorizálást követően vezérelhető fali kapcsolóval, távirányítóval, de különféle automatizált működtetési módok is beállíthatók vele.