Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.06

Kényelmes ágynemű a pihentető alvásért

Életünk egyharmadát alvással töltjük, ami valljuk be, rengeteg idő, még akkor is, ha csak napi szinten számoljuk össze, hány órát fekszünk az ágyunkban. Amennyiben azt szeretnénk, hogy kellőképpen ki tudjuk pihenni magunkat az éjszaka folyamán, másnap reggel pedig frissen, üdén és tettre készen akarunk nekilendülni a napi feladatainknak, akkor nélkülözhetetlen, hogy olyan ágynemű ölelje körbe a testünket, ami minden szempontból megfelel az egyéni igényeinknek.

 

 

agynemu.jpg

 

 

Ami az ágynemű kínálatot illeti, nagyon sokféle változat kapható, amik több paraméter tekintetében is eltérnek egymástól. A gazdag választéknak köszönhetően mindenki könnyen rátalálhat azokra a modellekre, amik minden tekintetben ideálisnak bizonyulnak. Nyilván minden vásárló egyéni igényekkel vág neki a nézelődésnek, de nagy általánosságban elmondható, hogy a 100%-ban poliészter mickrofiber anyagból készülő, 140 x200 cm méretű, 800 g töltősúlyú ágyneműk maximálisan meg tudnak felelni az átlag felhasználói elvárásoknak. A párnák, paplanok nem csak külön-külön, hanem egymással összepárosítva, szettben is megvásárolhatók. Ez esetben sokkal kedvezményesebb áron lehet hozzájutni az egyes termékekhez, mintha külön vásárolnánk meg azokat, arról is nem is beszélve, hogy mennyi időt megspórolunk azzal, hogy nem nekünk kell összeválogatni az összeillő termékeket.

 

 

Az ágyneműhuzat kinézete, színe, mintája lényegtelennek tűnhet az alvás szempontjából, ám ezek a paraméterek is nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy szívesen bújjunk ágyba, és ott pozitív érzések kerítsenek minket a hatalmukba. Ez főleg abban az esetben igaz, ha a tényleges alvás előtt szívesen töltünk időt az ágyban, például olvasással vagy tévénézéssel. Természetesen a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező anyag is nagyon fontos ahhoz, hogy a pihenésünk zavartalanul teljen. Ideális esetben az ágyneműhuzat kellemes tapintást biztosít, ennek eredményeképpen pedig előszeretettel húzzuk magunkra az ágyneműnket, hogy melegbe burkoljuk a testünket.

 

A kellemes színárnyalatok, részletgazdag, organikus formák rendkívül esztétikussá teszik az ágyneműhuzatokat. Az anyag, illetve a kinézet mellett a megfelelő méretre is érdemes figyelmet szentelnünk, ugyanis az is befolyásolja az éjszakánk kimenetelét. E tekintetben az ágy, illetve az ágynemű hossza, szélessége határozza meg, hogy milyen méretű huzatot érdemes választanunk. Az sem jó, ha túl szűk, és az sem, ha túl bő. Ideális esetben a huzat tökéletesen passzol az ágyneműre, nem szorul rá, de nem is csúszkál rajta.