Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.10

John Deere 2021-ben is a világ legjobbjai között

Az AE50 Awards minden évben megrendezésre kerül. Ilyenkor az amerikai Society of Agricultural and Biological Engineers mérnök csapata kiválaszt 50 fejlesztést, ami kiváló eredményeket ért el, és valamilyen szinten jobbá tette az élelmiszeripart és a mezőgazdaságot.

Nem véletlen, hogy a John Deere idén hat díjat is a magáénak tudhat!

Csak olyan eszköz nyerhet, ami valamivel hozzájárul a gazdálkodók életének a megkönnyebbítéséhez. Ez lehet a földműveléssel kapcsolatos, esetleg azzal, hogy pénzt lehet vele megtakarítani, de a biztonságos munkakörülményeket is díjazni szokták.

 

Mi tett a John Deere, hogy mindezt elérje?

 

john-deere-award-2019.jpg

 

  1. ExactRate folyékony fertőtlenítőszer: a John Deere ültető gépeire szerelik fel, aminek a működését a farmer szabályozza. A berendezés kikapcsolja a szórófejek munkáját, így a nem kezelendő vagy már lefújt területek felett nem működik feleslegesen.

  2. SmartClean: a cukornád betakarítása közben használható, olyan beépített szenzorokat tartalmaz, amik végig figyelemmel kísérik az aratást, és valós idejű tájékoztatást adnak a kezelőnek. A beépített fúvókáknak hála, bármikor képes kifújni a nádból az oda nem illő törmelékeket.

  3. X9 kombájn: akár 30 hektárnyi terményt is le tud aratni egy óra alatt, ami könnyíti a gazdálkodók életét. A felügyeleti rendszerek figyelik a változásokat, és mindig megfelelően igazítják a kombájn működését.

  4. CH950 cukorkombájn: ez az első olyan gép, ami egyszerre két sort is fel tud dolgozni, tehát duplázódik a hatékonyság és csökken a munkaidő.

  5. HDR merev vágóasztal: a kis szemű gabonák könnyebben betakaríthatóvá válnak, így a gazdálkodók gyorsabban bejárják a területet. Az okos rendszer követi az egyenetlenségeket, és hozzájuk igazítja a vágás magasságát.

  6. CF behajtható kukoricaarató-fej: gyorsabb, mint valaha.

Mindez azt bizonyítja, hogy a vállalat alapértéke mindig az innováció volt. Kommunikációs platformokat biztosít, rendezvényeket szervez, magazint tart fent és újabb módszereket dolgoz ki.

A rengeteg kutatás és fejlesztés látszólag is meghozta az eredményét, hiszen egyik mezőgazdasági vállalat sem fektet ennyi erőforrást a javulásba, mint a John Deere.