Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.11

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui kórházban

reszeg-betegszallitok.jpg

 

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban - közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.
Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója az eset körülményeiről az MTI-nek azt mondta, hogy a két ügyeletes betegszállítónak hajnali két órakor kellett volna az egyik krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni.
A betegszállítók a 81 éves férfi holttestét elejtették, az esetet a nővérek azonnal jelentették az ápolási igazgatónak - ismertette a főigazgató, aki az ápolási igazgatóval együtt azonnal a kórházba ment és megszondáztatták a betegszállítókat, a vizsgálat pozitív volt.
Muraközi Zoltán elmondta: a két betegszállítót - akik előzőleg egy másik osztályon keresték a halottat - azonnal felfüggesztették, és új betegszállítókat hívtak be ügyeletbe.
A főigazgató "főbenjáró bűnnek" nevezte, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak a betegszállítók, de - mint mondta - ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak.
A két betegszállító munkaviszonyát hétfőn azonnali hatállyal megszüntették - jelezte a berettyóújfalui kórház főigazgatója. MTI