Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.21

Itt lehet leadni a megunt húsvéti nyuszikat

Húsvét után kb. egy hónappal rengeteg családban nemkívánatossá válik egy ártatlan lény. Ezek azok a kis nyuszik, amit a család húsvéti tradícióból egy hirtelen ötlettől vezérelve gyermekének megvett.

husveti-nyul.jpg

A nyúl az első hetekben nagyszerű időtöltésnek bizonyul, a gondozása a gyermekben felébresztheti az ősi gondoskodási ösztönt, felelősségre nevel. Ez idáig rendben is van, de ez a lendület hamar elmúlik. 4-6 hét és a nyuszi már inkább csak teher, elkezdődik a feladatok elhanyagolása, a gyermeket leköti az internet és a videójáték.

A nyuszi ketrec takarítás el-elmarad, aztán egy-egy etetés is...végül eljön a pillanat, hogy a család döntés elé kerül. Az eredmény szinte mindig ugyanaz, a nyuszinak mennie kell.

A MEGOLDÁS: Nyusziotthon

Mozgalmunkat azért hoztuk létre, hogy a húsvétkor megunt és elpusztításra vagy kidobásra ítélt nyuszik megmenekülhessenek. Így sem fazék, Burkus kutya tálja, vadászgörények ketrece vagy a kuka nem fenyegeti az ártatlan jószágokat, hanem kérésre elszállítjuk a nyuszikat és mindaddig gondozzuk őket, amíg végleges befogadó családhoz nem kerülnek.

Az általunk átvett nyuszik egy átmeneti szálláson kerülnek elhelyezésre, amíg gazdát nem találunk nekik. Az átmeneti szállás kellemes, természetes környezet. A nyuszik örökbeadása során gondot fordítunk arra, hogy olyan gazdikat találjunk, akik tényleg hosszú távon képesek és hajlandóak gondoskodni a nyuszikról.

Egyelőre sajnos csak Budapestről, illetve Pest és Fejér megye határáról tudjuk elszállítani a nyuszikat, de reméljük, hogy a mozgalom terjedésével más helyekről is.

Ha megunt nyusziját szeretné Budapestről, Pest vagy Fejér megyéből nyusziotthonba szállíttatni, kérem írjon:

nyulotthon@gmail.com (Forrás: Húsvéti nyúl leadás)

Nyúlmentéssel a Nyúlmentő Alapítvány (Bunny Rescue) is foglalkozik. Mint írják:

Kis csapatunk igyekszik a bajba jutott, elszökött, rosszul tartott nyuszikat megmenteni, illetve súlyos okok miatt gazdát kereső nyusziknak segíteni.

Ezeket a nyuszikat először rehabilitáljuk, majd később örökbefogadási szerződéssel gazdikhoz kerülnek, természetesen közben a nyuszik érdekeit tartjuk szem előtt.
A nyuszikat sem szaporításra sem étkezési célokra nem adjuk tovább!!!

Munkánkat rengetegen segítik, ideiglenes befogadók, támogatók.
Elérhetőségünk: nyulmentes@gmail.com - minden levélre a lehető leghamarabb válaszolunk.
Sürgős esetekben elérhettek néhányunkat telefonon is:

Meier Krisztina – 06 70 678 7373 (Budapest, sürgős esetek, tanácsadás, vadnyuszik)
Baráth Eszter - 06 70 701 8258 (Budapest, sürgős esetek)
Kámány Dóra – 06 70 319 3131 (Budapest, sürgős esetek)
Kovács Zsuzsa – 06 70 586 2270 (Miskolc, sürgős esetek)
Mód Péter – 06 70 318 0986 (Tatabánya és környéke, sürgős esetek)