Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.16

Iratokat foglalt le a NAV az ORÖ székházában a Híd a munka világába programmal kapcsolatban

Iratokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) fővárosi székházában a Híd a munka világába programmal kapcsolatban - erősítette meg a NAV az MTI-nek pénteken.

 

farkas-florian.jpg

 

Előzőleg a RomNet.hu internetes oldal számolt be arról, hogy a NAV nyomozói megjelentek az ORÖ Dohány utcai székházában péntek reggel, és iratmappákkal távoztak.


A NAV az MTI megkeresésére írásban azt tudatta: pénzügyi nyomozóik valóban megjelentek az önkormányzatnál, hogy iratokat foglaljanak le, de házkutatást nem tartottak.

 

Közölték, a Híd a munka világába programmal kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség rendelt el nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt, és tart a nyomozás a NAV Bűnügyi Főigazgatósága központi nyomozó főosztályán.

 

Hozzátették, hogy ezen a héten érkeztek meg hozzájuk az akták a főügyészségtől, így egyéb részleteket nem oszthatnak meg a nyilvánossággal. A nyomozás jelenlegi határideje augusztus 4., de ez szükség esetén meghosszabbítható. Az MTI keresi az ORÖ-t is az ügyben.

 

A csaknem ötmilliárd forintból, főleg uniós támogatásból megvalósuló felzárkóztatási program költései miatt korábban többen is feljelentést tettek, köztük Hadházy Ákos LMP-s politikus és az ORÖ alternatív vizsgálóbizottsága.

 


loading...